Kształtowanie struktury kapitału w opinii przedsiębiorców - Franc, Justyna (Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2002)
W artykule przedstawiono opinie na temat różnych aspektów zarządzania strukturą kapitału, które przedstawili dyrektorzy tych przedsiębiorstw rolnych, które zostały zidentyfikowane jako odnotowujące sukces (7 firm) lub porażkę (2 firmy). Wyniki badania wskazują, że teorie Modiglianiego i Millera znalazły potwierdzenie w działalności gospodarczej.