Sprawozdanie z konferencji "Doradztwo rolnicze w stymulowaniu przemian zachodzących w polskim rolnictwie" - Jaźwińska, Agata (Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2000)
W ostatnich latach zaobserwowano rozwój usług doradztwa rolniczego związanych zarówno z polską wsią, jak i rolnictwem. Wspomniana w tytule konferencja odbyła się w Poznaniu (7-8 września 1998 r.) i poświęcona była zadaniom współczesnego doradztwa, problematyce podnoszenia kwalifikacji rolników oraz roli innowacji w rozwoju polskich gospodarstw rolnych. Głównym celem konferencji była wymiana poglądów i doświadczeń pomiędzy przedstawicielami nauki i praktyki.