Main Article Content
Article Details
Biuletyn informacyjny 2008. Wyd. Agencja Rynku Rolnego, 39.
CHMIELEWSKA B. 2000: Spożycie żywności w gospodarstwach domowych rolników. Studia i Monografie. Wyd. IERiGŻ, Warszawa, 84.
KAŹMIERCZAK R. 2004: Spożycie warzyw i owoców w Polsce w latach 1993-2002. [w:] Wybrane problemy nauki o żywieniu człowieka u progu XXI wieku, (red.) K. Gutkowska, A. Brzozowska, Wyd. SGGW, Warszawa, 220-225.
ROSIAK E. 2006: Spożycie żywności w Polsce na tle Unii Europejskiej. Opracowanie na podstawie Food Balance Shetts. FAO.
SEKUŁA W., FIGURSKA K., BARYSZ A., OŁTARZEWSKI M. 2008: Wyniki monitoringu żywienia ludności w Polsce. Żywienie Człowieka i Metabolizm, XXXV, 5/6, s. 371-395.
SZNAJDER M., MOSKALIK B., WIELICKA A. 2005: Wpływ wieku na zwyczaje konsumentów w zakresie spożycia owoców i warzyw. Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu Roczniki Naukowe VII (3), s. 173-178.