Main Article Content
Article Details
AGARWAL S., HORDVIK S., MORAR S. 2006: Nutritional claims for functional foods and supplements. Toxicology 221: 44-49. (Crossref)
ARES G., GIMÉNEZ A., GÁMBARO A. 2008: Influence of nutritional knowledge on perceived healthiness and willingness to try functional food. Appetite 51: 663-668. (Crossref)
DRICHOUTIS A.C., LAZARIDIS P., NAYGA R.M. 2005: Nutrition knowledge and consumer use of nutritional food labels. European Review of Agricultural Economics, 32(1): 93-118. (Crossref)
GERTIG H., GAWĘCKI J. 2001: Słownik terminów żywieniowych. Wyd. Naukowe PWN, Warszawa.
GRUNERT K.G., WILLS J.M. 2007: A review of European research on consumer response to nutrition information on food labels. Public Health 15: 385-399. (Crossref)
JEŻEWSKA-ZYCHOWICZ M. 1996: Edukacja żywieniowa, jej udział w kształtowaniu poglądów, postaw i zachowań żywieniowych. [w:] Zachowania żywieniowe konsumentów a proces edukacji żywieniowej. Wyd. SGGW, Warszawa.
JEŻEWSKA-ZYCHOWICZ M., PŁUCIENNIK B. 2002: Ocena prasowych reklam żywności. Technologia Alimentaria 1 (2): 123-132.
KLEEF VAN E., TRIJP VAN H. C. M., LUNING P. 2005: Functional foods: health claim - food product compatibility and the impact of health claim framing on consumer evaluation. Appetite 44: 299-308. (Crossref)
Rozporządzenie w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych, 1924/2006 WE.
SZEREMETA A. 2002: Edukacja żywieniowa - wołanie o pomoc. Żywność, żywienie, życie 2(8): 21-24.
SZREDER M. 2004: Metody i techniki sondażowych badań opinii. PWE, Warszawa.
TAŃSKA I. 2009. Przegląd unijnych i krajowych wymagań prawnych w branży mleczarskiej. Przegląd unijnych i krajowych wymagań prawnych w branży mleczarskiej. Materiały konferencyjne, PFPŻ, WARSZAWA.
TRIJP VAN H.C.M., LANS VAN DER I.A. 2007: Consumer perceptions of nutrition and health claims. Appetite 48: 305-324. (Crossref)
WANSINK B., SONKA S.T., HASLER C. M. 2004: Front - label health claims: when less is more. Food Policy 29: 659-667. (Crossref)
WANSINK B., WESTGREN R.E., CHENEY M. M. 2005: Hierarchy of nutritional knowledge that relates to the consumption of a functional food. Nutrition 21: 264-268. (Crossref)
Downloads
- Katarzyna Staniewska, Danuta Jakubowska, Monika Radzymińska, Wybrane socjodemograficzne determinanty postaw konsumentów wobec żywności o obniżonej zawartości cukru , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 113 (2016)