Main Article Content
Article Details
BARUK J.: Zarządzanie wiedzą i innowacjami. Wydawnictwo Adam Marszałek, Toruń 2009.
Encyklopedia popularna PWN. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 1995.
KLEPACKI B.: Ekonomika i organizacja rolnictwa. Wydawnictwo Szkolne i pedagogiczne, Warszawa 1999.
METERA D.: Organic Agriculture in Poland: Alternative Income Through Extensive Landuse. http://www.organic-europe.net/country_reports/poland/default.asp
OKOŃ W.: Nowy słownik pedagogiczny. Wydawnictwo Akademickie "Żak", Warszawa 1998.
Organic farming in the European Union-Facts and figures. European Commission, Bruxelles 2005.
Paliszkiewicz, J. (2009). Próby wyceny kapitału intelektualnego – identyfikacja podstawowych problemów. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (78), 117–125. (Crossref)
PAWLEWICZ A. (2009). Bariery funkcjonowania przedsiębiorczości zespołowej producentów ekologicznych surowców żywnościowych. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 11(1).
Raporty GIJHARS: Rolnictwo ekologiczne w Polsce 2000-2008.
Runowski, H. (2009). Rolnictwo ekologiczne. Rozwój czy regres?. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa I Rozwoju Obszarów Wiejskich, 96(4), 182–193. (Crossref)
Runowski, H., Wicki, L. 1997. Efektywność przedsiębiorstw hodowli roślin i zwierząt. [W:] Ziętara, W. (red.) Gospodarstwo rolnicze wobec wymogów współczesnego rynku i Unii Europejskiej, Fundacja Rozwój SGGW, 273-285.
SOŁTYSIAK U.: Rolnictwo ekologiczne - od producenta do konsumenta. Praca zb. pod red. U. Sołtysiak. Stowarzyszenie EKOLAND i Stiftung Leben&Umwelt, Warszawa 1995.
SOOBY J.: Investing in Organic Knowledge: Impacts of the First 13 Years of OFRF Grantmaking. Organic Farming Research Foundation, California 2006.
TYBURSKI J., ŻAKOWSKA-BIEMANS S.: Wprowadzenie do rolnictwa ekologicznego. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2007.
Downloads
- Magdalena Kowalewska, Kapitał ludzki jako źródło konkurencyjności państw członkowskich Unii Europejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 107 (2014)