Main Article Content
Article Details
BINDER F. 1993: Jakość żywności. Rolnictwo ekologiczne – od teorii do praktyki, Stowarzyszenie Ekoland, Warszawa.
BABICZ-ZIELIŃSKA E., ZABROCKI R. 2007: Konsument XXI wieku. [w:] Przemysł Spożywczy. Wyd. SIGMA-NOT, Warszawa, nr 1(61), s. 6–8.
CZARNIECKA-SKUBINA E. 2008: Jakość usługi Gastronomicznej w aspekcie żywieniowym, technologicznym i higienicznym. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków, nr 1(46) Suplement, s. 25–33.
GODLEWSKA K. 2004: GHP, GMP, HACCP jako obligatoryjne narzędzia zarządzania jakością w przemyśle żywnościowym. s. 218, [w]: Sikora T. Narzędzia jakości w doskonaleniu i zarządzaniu jakością, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Kraków.
ILLY A., VIANI R. 1995: Espresso Coffee, Academic Press Limited, London, San Diego.
Janiak D. 2004: Dobra Praktyka Produkcyjna i Dobra Praktyka Higieniczna w gastronomii z elementami HACCP, SIT NOT SPOŻ, Warszawa.
JASIULEWICZ-KACZMAREK M., WIECZOREK R. 2008: Eksploatacja systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności warunkiem satysfakcji klienta, s. 617, [w]: Sikora T. Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków.
KUŚMIERCZYK K., SZCZEPIENIEC-PUCHALSKA D. 2008: Zmiany w konsumpcji żywności w Polsce, Przemysł Spożywczy, Wyd. SIGMA-NOT, Warszawa, nr 12(62), s. 6–13.
ŁABA S. 2008: Jakość konsumencka jako wyzwanie dla producentów żywności. s. 631, [w]: Sikora T. Koncepcje zarządzania jakością. Doświadczenia i perspektywy, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków.
OZIMEK I. 2006: Bezpieczeństwo żywności w aspekcie ochrony konsumenta w Polsce, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
SALA J. 2004: Marketing w gastronomii, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.
ŚWIETLIK K. 2008: Ogólne tendencje w rozwoju popytu na żywność. [w:] Analizy rynkowe. Popyt na żywność – stan i perspektywy. Dział Wydawnictw IERGiŻ-PIB, Warszawa, s. 7.
WITAK A. 2007: Spadek czy wzrost. Food Service, Polskie Wydawnictwo Fachowe, Warszawa, nr 4, s. 34–41.