Stan i perspektywy rozwoju rynków hurtowych produktów rolnych
Main Article Content
Abstrakt
Polish agricultural policy up to the year 2000. Agricultural market should become a main link between our economy and the economic system functioning in European Union countries. Modernisation of the agri-food market requires a complex system with: - an organ i sed chain of wholesale markets on major urban agglomerations and production regions, - introduced standardised agri-food products; - organised market information; - more and higher capacity of cold storage plants, warehouses and storerooms. At present there is a pilot programme for wholesale market construction in 5 major Polish cities.
Article Details
Jak cytować
Ciechomski, W. (1995). Stan i perspektywy rozwoju rynków hurtowych produktów rolnych. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (1), 157–167. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1995.1.11
Bibliografia
ADAMOWICZ M.: Rola agencji rządowych w procesie transformacji polskiego rolnictwa. Materiały konferencyjne. SGGW, 1995.
LYNTON-EVANS i inni: Fruit and vegetable post harvest system development. Raport FAO, luty 1995.
MYNARSKI S.: Modelowanie rynku w ujęciu systemowym. PWN, 1982.
TRACCY-WHITE J.D.: Wholesale markets. Wyd. FAO, 1991.
TRĘBACZ A.: Problemy rynku ogrodniczego w Polsce. Wyd. AR Poznań, 1994.
ZAJĄCZKOWSKA M.: Specyfika rynku rolnego w Polsce. Materiały konferencyjne. SGGW, 1994.
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Wojciech Ciechomski, Ocena możliwości poprawy konkurencyjności produktów ogrodniczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 46 (2002)
- Wojciech Ciechomski, Jacek Niewiadomski, Eksport owoców i warzyw istotnym atutem polskiego sektora ogrodniczego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 57 (2005)
- Wojciech Ciechomski, Polskie ogrodnictwo w obliczu międzynarodowej konkurencji , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 54 (2004)