Walory przyrodnicze i antropogeniczne w turystycznym rejonie Doliny Bugu
Main Article Content
Abstrakt
The purpose of this study is to characterise the environmental and cultural treasure of Bug Valley. This topic deserves special attention in the face of the multifunctional development of rural areas, particularly of rural tourism and agri-tourism. Valuable landscape and culture features of this region constitute the main factors determining the development of activities under consideration. However, the development of Bug Valley surroundings through tourist services provided by rural families required adequate tourist infrastructure, namely tourist accommodation establishments, catering and transport network that would meet high quality standards. Otherwise, both unique wildlife features and cultural values of this region would not be exploited.
Article Details
Jak cytować
Jaźwińska, A. (2000). Walory przyrodnicze i antropogeniczne w turystycznym rejonie Doliny Bugu. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (39), 179–189. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2000.39.28
Bibliografia
Chełmskie - przewodnik turystyczny. FW-H "Promotor", Lublin 1998.
GLINKA T. i inni: Przewodnik Podlasie, Wyd. Sport i Turystyka, MUZA SA. Warszawa 1997.
KONDRACKI J.: Geografia regionalna Polski, WN PWN, Warszawa 1998.
LIJEWSKI T., MIKUŁOWSKI B., WYRZYKOWSKI J.: Geografia turystyczna Polski. PWE, Warszawa 1998.
RĄKOWSKI G.: Polska egzotyczna. Część druga. Oficyna Wydawnicza "Rewasz", Warszawa 1996
Słownik geograficzno-krajoznawczy Polski. WN PWN, Warszawa 1998.
WODEJKO S.: Ekonomiczne zagadnienia turystyki. Wyd. PWSH, Warszawa 1998.
WYRZYKOWSKI J.: Geograficzne uwarunkowania rozwoju urlopowej turystyki wypoczynkowej w Polsce. Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 1986.
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Agata Jaźwińska, Sprawozdanie z konferencji "Doradztwo rolnicze w stymulowaniu przemian zachodzących w polskim rolnictwie" , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 38 (2000)