Main Article Content
Article Details
BABICZ-ZIELIŃSKA E.: Jakość żywności w ocenie konsumenckiej. Gdańskie Towarzystwo Naukowe, Gdańsk 2006.
CHLEWIŃSKI Z., KURCZ I.: Stereotypy i uprzedzenia, PAN, Warszawa 1992.
HALICKI J.: Potoczne definicje pomyślnego starzenia się, [w:] Pomyślne starzenie się w perspektywie nauk społecznych i humanistycznych, red. J.T. Kowaleski i P. Szukalski, Zakład Demografii i Gerontologii Społecznej UŁ, Łódź 2008.
JEŻEWSKA-ZYCHOWICZ M.: Stereotypy w myśleniu o żywności w kontekście jej wpływu na masę ciała, Roczn. PZH, 58, nr 2, 2007.
KHAN M.A.: Evaluation of food selection patterns and preferences. CRS Critical Review of Food Science and Nutrition 15, 1981.
KOPALIŃSKI W.: Słownik wyrazów obcych, Wyd. Świat Książki, Warszawa 2000. Mały rocznik statystyczny Polski, GUS, Warszawa 2015.
PIÓRECKA B.: Zasady żywienia osób starszych, http://dieta.mp.pl
RYBOWSKA A.: Mity i stereotypy żywieniowe, Zeszyty Naukowe AM, Gdynia 2014.
RYBOWSKA A.: Stereotypy żywieniowe i ich wpływ na zachowania konsumentów, Probl. Higieny i Epidemiologii 94 (3) 2013.
SHEPHERD R.: Dietary salt intake. Nutrition and Food Sciences 96, 1985.
YOSHIDA M.: Studies in the psychometric classification of odour. Japanese Psychological Research 6, 111, 1964.
ZIELIŃSKA-WIĘCZKOWSKA H., KĘDZIORA-KORNATOWSKA K., KORNATOWSKI T.: Starość jako wyzwanie, Gerontologia Polska, t. 16, nr 3, 2008.
Downloads
- Anna Murawska, Uwarunkowania postaw konsumentów wobec produktów mięsnych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 113 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.