Main Article Content
Article Details
Budżety gospodarstw domowych w 2014 r., 2015; GUS, Warszawa, 285, http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/warunki-zycia/dochody-wydatki-i-warunki-zycia-ludnosci/budzety- gospodarstw-domowych-w-2014-r-,9,9.html (data dostępu: 28.10.2015).
Charakterystyka rynku, http://www.pkmduda.pl/?pid=1008, (data dostępu: 21.10.2015).
Dostawy na rynek krajowy oraz spożycie niektórych artykułów konsumpcyjnych na 1 mieszkańca w 2014 r., 2015: GUS, Warszawa (wraz z opracowaniami archiwalnymi z poprzednich lat), http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ceny-handel/handel/dostawy-narynek- krajowy-oraz-spozycie-niektorych-artykulow-konsumpcyjnych-na-1-mieszkanca- w-2012-r-,9,2.html (data dostępu: 28.10.2015).
Encyklopedia PWN, hasło: mięso, Wyd. Naukowe PWN.
GÓRSKA-WARSEWICZ H., ŚWIĄTKOWSKA M., KRAJEWSKI K., 2013: Marketing żywności, Wolters Kluwer, Warszawa, 25.
GUTKOWSKA K., OZIMEK I., 2005: Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności- kryteria zróżnicowania, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 22.
Ilu jest w Polsce wegetarian? Coraz więcej!, http://www.ekologia.pl/drukuj/artykul/18703/ (data dostępu: 21.10.2015).
KAPUSTA F., 2009: Przemysł mięsny w Polsce - wybrane problemy, [w:] Nauki inżynierskie i techniczne, E. Kociołek-Balawejder (red.), Wyd. UE we Wrocławiu, Wrocław, 23.
KOSICKA-GĘBSKA M., 2005: Zachowania polskich nabywców na rynku wołowiny, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2005, 31.
KRAJEWSKI K., 1999: Przyczyny, kierunki rozwoju i segmentacja rynku żywności prozdrowotnej na tle doświadczeń światowych, Żywność, Nauka, Technologia, Jakość nr 4 (21), Suplement, 24-36.
KWASEK M., 2013: Tendencje w spożyciu mięsa na świecie, Roczniki Ekonomiczne KPSW w Bydgoszczy, nr 6, Bydgoszcz, 265.
PISULA A., SŁOWIŃSKI M., Zeszyt Branżowy Wędliny. Wymagania produkcyjne i jakościowe, Wyd. 3 z dnia 24.12.2013, System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, UPEMI, Warszawa, s. 5-6.
Policy and Action for Cancer Prevention. Food, Nutrition, and Physical Activity. A Global Perspective, World Cancer Research Fund, Washington DC: AICR 2009.
Prognoza cen rynkowych podstawowych produktów rolno-żywnościowych, 2015: ARR, Biuro Analiz i Programowania, Warszawa http://www.arr.gov.pl/data/00165/prognoza_16 _kw_01.pdf (data dostępu: 28.10.2015).
RAWA Ł., 2013: Sektor drobiarski rośnie nawet w trudnych latach, http://www.portalspozywczy. pl/mieso/wiadomosci/specjalista-bgz-sektor-drobiarski-rosnie-nawet-w-trudnych- latach,89726.html (data dostępu: 28.10.2015).
RYCOMBEL D., 2005: Przemysł mięsny - wołowina i cielęcina - informacja dla przetwórców, Seria: Polska wieś w Europie, IERiGŻ, FFW, BPW, Warszawa
Downloads
- Anna Jasiulewicz, Marzena Lemanowicz, Ocena innowacyjności polskich i ukraińskich konsumentów na rynku produktów żywnościowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 113 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Anna Murawska, Czynniki wpływające na konsumpcję produktów mlecznych w polskich gospodarstwach domowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)