The region of preserved landscape around Sulejowski Basin - the opinions and chances for an employment in non-agricultural activities

Main Article Content

Sławomir Juszczyk

Abstract
Very attractive areas of ecological benefits designated as having high tourism potential, such as the region of preserved landscape around Sulejowski Basin, offer a chance for development of rural areas. In the course of the time it has become generally accepted knowledge that the future of these areas depends on some measures, for instance on construction of appropriate spatial policy or more intensive promotion of gminas and tourist services. Besides, measures under consideration include development of whole infrastructure connected with tourism, namely shops network and catering expansion, providing tourist accommodation and service outlets or encouraging regional crafting.

Article Details

How to Cite
Juszczyk, S. (1999). The region of preserved landscape around Sulejowski Basin - the opinions and chances for an employment in non-agricultural activities. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (37), 241–246. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1999.37.32
References

KMITA E., 1994: Agroturystyka jako szansa aktywizacji społeczno-gospodarczej środowisk wiejskich. Biuletyn CDiEwR: Zagadnienia doradztwa rolniczego". Poznań, nr 2.

WIATRAK A.P., 1994: Polityka wiejska- cele, zadania i sposoby jej realizacji. Biuletyn CDiEwR: Zagadnienia Doradztwa Rolniczego". Poznań, nr 2.

WNUK Z., OLACZEK R., 1995: Ochrona przyrody w woj. piotrkowskim. Zarząd Parków Krajobrazowych w Piotrkowie Trybunalskim.

WOJCIECHOWSKA J., 1995: Znaczenie turystyki i działalności turystycznej dla mieszkańców wsi oraz władz samorządowych na przykładzie wsi nadpilicznych Polski Środkowej. Katedra Geografii Miast i Turyzmu Uniwersytetu Łódzkiego. Materiały konferencyjne z II Ogólnopolskiego Sympozjum Agroturystycznego: Agroturystyka - pierwsze doświadczenia i perspektywy". CDiEwR, Kraków.

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.
Recommend Articles
Most read articles by the same author(s)
<< < 1 2