Significance of the Stimulant Products in the Economies of the Developing Countries

Main Article Content

Zdzisław Jakubowski

Abstract
The paper presents an analysis of four products selected from the group of the stimulants (i.e. coffee, tea, cocoa and tobacco) from the point of view of their importance in the developing economies. The author examines the localisation of the stimulant production, the size and geographical directions of export of the products under consideration, as well as the changes in their consumption in the countries which produce and import the stimulants. To emphasis the economic significance played by the stimulants in national economies, the poverty dimensions in rural regions of the producer countries were showed.

Article Details

How to Cite
Jakubowski, Z. (2000). Significance of the Stimulant Products in the Economies of the Developing Countries. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (38), 113–123. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2000.38.8
References

FAOSTAT 1999, SOFA 1998, Rzym 1999.

KÓSKA B., Międzynarodowy handel używkami ze szczególnym uwzględnieniem Polski. Maszynopis, KRŚ SGGW, 1999.

NJKOS ALEXANDRATOS, World Agriculture Towards 2010. FAO, Rzym 1995.

Rzeczpospolita z dnia 7.07.1999 i 8.07.1999.

The State of Food and Agriculture 1997, 1998, FAO, Rzym.

ZAJĄCZKOWSKA, M. (1997). Podaż i spożycie herbaty w Polsce w latach 1950-1995. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (29), 75-83. (Crossref)

ZAJĄCZKOWSKA, M. (1997). Podaż i spożycie kawy w Polsce w latach 1950-1995: Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (29), 99-109. (Crossref)

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.