Economic Outcomes in Dairy Farms with Different Organization of Fodder Crop Area

Main Article Content

Andrzej Parzonko

Abstract
In the paper the relationship between organization of forage crop area and economic results of dairy farms is presented. Empirical research was conducted in three dairy farms having similar production potential and yields. The results show that the highest level of income was generated by this farm where 100 percent of its sown area was under cultivation of crops used for production of bulky fodder for cattle (e.g. under maize and grass), while all concentrates were from the purchase.

Article Details

How to Cite
Parzonko, A. (2002). Economic Outcomes in Dairy Farms with Different Organization of Fodder Crop Area. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (46), 137–149. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2002.46.12
References

GORAJ L., KRUK K., WINTER M., SZADKOWSKA-RUCIŃSKA M.: Elementy rachunkowości. FAPA, Warszawa 1998.

KOKLER D., HOLZMANN H.J., LOBBE H.: Vollkostenrechnung - Beratungsanwendung zur betriebswirtschaftlichen Unternehmensanalyse. Landwirtschaftskammer Rheinland, Bonn 1998.

MANTEUFFEL R.: Ekonomika i organizacja gospodarstwa rolniczego. PWRiL, Warszawa 1981.

REICH E., ZEDDIES J.: Wprowadzenie do ekonomiki i organizacji gospodarstw rolnych. Wydawnictwo Akademii Rolniczej w Poznaniu, Poznań 1995.

STEINHAUSER H., LANGBEHN C., PETERS U.: Einführung in die landwirtschaftliche Betriebslehre -Allgemeiner Teil. Ulmer, Stuttgart 1992.

ZIĘTARA W., OLKO-BAGIEŃSKA T.: Zadania z analizy działalności gospodarczej i planowania w gospodarstwie rolniczym. PWRiL, Warszawa 1986.

ZIĘTARA W.: Ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa rolniczego, FAPA, Warszawa 1998.

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.