Gospodarka paszowa jako element kształtowania produkcji rolniczej
Main Article Content
Abstrakt
In the study, there was investigated the influence of increasing acquisitions of feeding stuffs on modelling the agricultural production. An analysis covered 92 farms divided into three groups according to the value of purchased feeding stuffs per 1 LU (big livestock unit). Research results show that jointly with the rise in the level of purchasing feeding stuffs, the size of fodder area per 1 LU has increased and the change in its structure was noticed. Extended purchases of feeding stuffs resulted in increasing costs of animal production but gave the opportunities to reach the higher level of agricultural production and income as well.
Article Details
Jak cytować
Szymańska, E. (2001). Gospodarka paszowa jako element kształtowania produkcji rolniczej. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (43), 69–77. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2001.43.6
Bibliografia
JERZAK M., 1971: Metoda oceny produkcyjności i ekonomicznej efektywności powierzchni paszowej. Seria Nauka - Praktyce Rolniczej. Poradnik Gospodarski nr 4, Poznań.
PAJĄK J., 1953: Gospodarka paszowa. PWN, Warszawa.
SZYMAŃSKA E., 2001: Efektywność gospodarki paszowej w gospodarstwach o różnych kierunkach produkcji rolniczej. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
ZIELIŃSKI W., 1997: Tablice statystyczne. Fundacja "Rozwój SGGW", Warszawa.
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Elżbieta Szymańska, Struktura kapitału w gospodarstwach trzodowych o różnej wielkości ekonomicznej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 76 (2009)
- Elżbieta Szymańska, Wybrane elementy oceny gospodarki paszowej w gospodarstwach rolniczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 39 (2000)
- Elżbieta Szymańska, Magdalena Stefaniak, Znaczenie ruchu przygranicznego w rozwoju społeczno-gospodarczym gmin wschodniej Polski , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 105 (2014)