Main Article Content
Article Details
HAMM U., GRONEFELD F., The European market for organic food: Revised and Updated Analysis. School of management and Business. The University of Wales in Aberystwyth 2004, s. 23.
KUCZUK A., Świadomość ekologiczna rolników a problem zrównoważonego rozwoju rolnictwa, Opole 2006, s. 10.
ŁUCZKA-BAKUŁA W., Rynek żywności ekologicznej, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2007, s. 180.
MACIEJCZAK M., Cross Compliance - The Measure Challenging Improvement of Quality in European Union, 2007, s. 3.
MACIEJCZAK M., 2009. Rolnictwo i obszary wiejskie źródłem dóbr publicznych - przegląd literatury. Zeszyty Naukowe SGGW, Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (75). (Crossref)
MAJEWSKI E., ZIĘTARA W., System celów w rolniczych gospodarstwach rodzinnych. KEiOGR, SGGW, maszynopis [w:] Sulewski P., Strategie realizowane przez rolników w rodzinnych gospodarstwach towarowych. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2007.
NACHTMAN G., ŻEKAŁO M., Efektywność ekonomiczna gospodarstw ekologicznych na tle konwencjonalnych w 2004 r., Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB, Warszawa 2005.
Plan Działań dla Żywności Ekologicznej i Rolnictwa w Polsce na lata 2007-2013, Warszawa 2007, s. 2.
SULEWSKI P., Strategie realizowane przez rolników w rodzinnych gospodarstwach towarowych, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2007, s. 88.
TYBURSKI J, ŻAKOWSKA-BIEMANS S., Wprowadzenie do rolnictwa ekologicznego, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2007, s. 67.
ZIĘTARA W., KONDRASZUK T., Ekonomika i organizacja gospodarstwa ekologicznego [w:] Sołtysiak U., Rolnictwo ekologiczne w praktyce, Ekoland 2001, s. 89.
Downloads
- Małgorzata Szczupska, Paweł Grzelak, Sebastian Jarzębowski, Klaster jako potencjał na przyszłość – studium przypadku , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 100 (2012)