Main Article Content
Article Details
ASSESSMENT CRITERIA HACCP, 1998: Criteria for the Assessment of an Operational HACCP - system Compiled by the Dutch National Board of Experts HACCP. www.bsi-global.com; 21.10.2007.
DZWOLAK W., ZIAJKA K., KROLL J., 1999: Dobra Praktyka Produkcyjna GMP w produkcji żywności. Studio 108, Olsztyn.
MERICAN A., 2000: The role of government agencies in assessing HACCP - the Malaysian procedure. Food Control, nr 11. (Crossref)
OWCZAREK L. (red.), 2002: HACCP i higiena żywności. WEKA Wydawnictwo Informacji Zawodowej.
PARYSIEWICZ W., DRABIK G., 2004: Przewodnik ISO 9000. Materiały informacyjne nt. wdrażania systemu zarządzania jakością wg norm ISO serii 9000:2000. Główny Instytut Górnictwa, Katowice.
PN-EN 28402:1993. Jakość - Terminologia.
SPERBER W.H., 1998: Auditing and verification of food safety and HACCP. Food Control, t. 9, 2-3. (Crossref)
WIŚNIEWSKA M., 2000: Normy ISO serii 9000 oraz metod HACCP w zakładowym systemie jakości przedsiębiorstwa spożywczego. Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, Gdańsk.
WIŚNIEWSKA M., MALINOWSKA E., 2003: Audytowanie w systemie HACCP. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 3/4.
ZADERNOWSKI M.R. (red.), 2004: Audyt wewnętrzny GMP, GHP, HACCP. Poradnik praktyczny. Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, Gdańsk.
ZIAJKA S., DZWOLAK W., 2000: Praktyczny audyt systemu HACCP, Studio 108, Olsztyn.
Downloads
- Agnieszka Rola-Jarzębowska, Iwona Malinowska, Kompetencje menedżerskie w gospodarce opartej na informacji , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 91 (2011)