Zmiany w zasobach i rozmiarach produkcji a sytuacja ekonomiczna wybranych spółdzielni mleczarskich

Main Article Content

Bogdan Klepacki
Anna Łowicka

Abstrakt
In the paper, the adjustment processes within dairy sector have been presented basing on the sample of three milk-processing enterprises located in świętokrzyskie voivodship. The research results show that better effects were obtained by enterprises that had reduced their employment and had worked out sound development strategies considering both production expansion and linkages with markets.

Article Details

Jak cytować
Klepacki, B., & Łowicka, A. (2003). Zmiany w zasobach i rozmiarach produkcji a sytuacja ekonomiczna wybranych spółdzielni mleczarskich. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (49), 209–221. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2003.49.36
Bibliografia

KLEPACKI B., ŁOWICKA A. 2000: Zachowania przedsiębiorstw agrobiznesu wobec wyzwań gospodarki rynkowej. Roczniki Naukowe SERIA, 3(5).

WICKI L., 2001: Postęp biologiczny w produkcji roślinnej - znaczenie, tempo, formy kreowania i upowszechnienia. W: Klepacki B. i inni,: Procesy dostosowawcze produkcji roślinnej w Polsce w kontekście integracji z Unią Europejską. Wyd. Wieś Jutra, Warszawa.

WOŚ A. 1998: Rolnictwo polskie w okresie transformacji systemowej (1989-1997). IERiGŻ, Warszawa, 141-143.

WRÓBEL S. 1998: Polska w procesie przeobrażeń ustrojowych. Wyd. Śląsk, Katowice, 256-258.

Statystyki

Downloads

Download data is not yet available.