• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZJI
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • O CZASOPIŚMIE
    • O CZASOPIŚMIE
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY
    • STANDARDY ETYCZNE
    • POLITYKA OPEN ACCESS I LICENCJA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • Kontakt
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 59 (2006)

Nr 59 (2006)

DOI: https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2006.59

Opublikowane: 2006-07-20

PDF

Artykuły

Współczesny kontekst dla rozważań o etyce gospodarowania

Krystyna Najder-Stefaniak

5-20

PDF

Konflikt w procesie zarządzania przedsiębiorstwem

Jan Wołoszyn

21-29

PDF

Ryzyko w działalności gospodarczej

Monika Gładysz

31-41

PDF

System zasiłków socjalnych a aktywizacja zawodowa ludności w Polsce

Małgorzata Raczkowska

43-52

PDF

Rynek ubezpieczeń w Polsce rok po wejściu do Unii Europejskiej

Daria Sługocka, Marian Podstawka

53-62

PDF

Prognozowanie cen żywca wieprzowego z wykorzystaniem modeli zgodnych i zmiennych wyprzedzających

Mariusz Hamulczuk

63-72

PDF

Wpływ zmian cen żywca i paszy na optymalną długość odchowu kurcząt brojlerów w produkcji wielkotowarowej

Agata Grużewska

73-87

PDF

Preferencje w zakupach młodych konsumentów w supermarketach (na podstawie własnych badań empirycznych)

Joanna Wrzesińska

89-100

PDF

Ekonomiczne uwarunkowania oraz tendencje zachowań konsumentów na rynku dóbr FMCG

Marcin Idzik, Aneta Stańko

101-112

PDF

Transfer wiedzy i technologii do sektora małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce

Marcin Ratajczak

113-120

PDF

Aktywność obywatelska na wsi – studium przypadku czterech wsi na Podlasiu

Anna Kłoczko-Gajewska

121-137

PDF

Język / Language

  • Język Polski
  • English
Słowa kluczowe

Najczęściej czytane (90 dni)

  • Dług publiczny – jego struktura, przyczyny, rozmiary i skutki
    248
  • Wybrane techniki manipulacji społecznej
    207
  • Ocena kondycji finansowej przedsiębiorstwa PGE
    173
  • Czynniki warunkujące jakość oraz ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych na rynku gastronomicznym
    158
  • Faktoring jako źródło finansowania działalności bieżącej przedsiębiorstwa
    155
  • Taksonomiczna miara atrakcyjności inwestowania (TMAI) na przykładzie spółek giełdowych
    153
  • Wpływ sytuacji dochodowej na strukturę wydatków gospodarstw domowych
    140
  • Istota i założenia optymalizacji podatkowej – wybrane aspekty
    138
  • Zmiany na rynku jabłek w krajach Unii Europejskiej w latach 2000–2010
    137

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1
Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE