Main Article Content
Article Details
DAVIDSON D.: Inquiries into Truth and Interpretation, Oxford 1984.
INGARDEN R.: O odpowiedzialności i jej podstawach ontycznych, tłum. A. Węgrzecki, [w:] tenże: Książeczka o człowieku, WL, Kraków 1972.
KANT I.: Krytyka czystego rozumu, tłum. R. Ingarden, Warszawa 1957.
LEGOWICZ J.: Teksty wybrane z historii filozofii. Filozofia starożytna, PWN, Warszawa 1986.
PLATON: Państwo, Wydawnictwo Alfa, Warszawa 1994.
SAUERLAND K.: Od Diltheya do Adorna. Studia z estetyki niemieckiej, PIW, Warszawa
SMITH A.: Badania nad naturą i przyczynami bogactwa narodów, PWN, Warszawa 1954.
STEINER G.: Gramatyki tworzenia, tłum. Jerzy Łoziński, Poznań 2004.
ZORZE K.: Metafizyczne wątki w ekonomii, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2004.
Downloads
- Krystyna Najder-Stefaniak, Ecological Perspectives of Economy , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 31 (1997)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Controversy about Business Ethics , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 46 (2002)
- Krystyna Najder-Stefaniak, The Category of the Responsibility in Aksjologic Perspective of the Economy , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 49 (2003)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Income Utility - Subjectivity and Objectivity , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 30 (1997)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Concept of Sustainable Development: Theoretic and Pragmatic Implications , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 40 (2000)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Ethical Aspect of Unemployment , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 57 (2005)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Values as a significant element of food economy , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 1 (1995)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Changes in food economy with reqard to axiological conditions , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 1 (1996)