Wartości jako istotny element systemu gospodarki żywnościowej
Main Article Content
Abstrakt
The author indicates axiological conditions in economy inherited from the modern age and the disturbing effect of activities undertaken for the sake of these values and proposes an assessment of economic phenomena in an ecological perspective which would require a radical revision of values at the basis of market economy. A truly modern food economy both for health and life requires a necessity to educate consumers aiming at optima! consumption. Optimisation of consumption assumes that there will be no more wastage and food economy will be aiming at healthy quality. This is not easy to achieve but scientists accept it as a challenge, and in some countries under the pressure of public opinion also businessmen and politicians.
Article Details
Jak cytować
Najder-Stefaniak, K. (1995). Wartości jako istotny element systemu gospodarki żywnościowej. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (1), 7–11. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1995.1.1
Bibliografia
Fritjof Capra: Punkt zwrotny, PIW, Warszawa 1987.
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Krystyna Najder-Stefaniak, Kontrowersje wokół etyki biznesu , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 46 (2002)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Użyteczność dochodów: podmiotowość i przedmiotowość , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 30 (1997)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Pojęcie rozwoju zrównoważonego: implikacje teoretyczne i praktyczne , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 40 (2000)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Kategoria odpowiedzialności w aksjologicznej perspektywie gospodarowania , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 49 (2003)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Etyczny wymiar pracy i bezrobocia , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 57 (2005)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Ekologiczna perspektywa ekonomii , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 31 (1997)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Współczesny kontekst dla rozważań o etyce gospodarowania , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 59 (2006)
- Krystyna Najder-Stefaniak, Zmiany w gospodarce żywnościowej z perspektywy uwarunkowań aksjologicznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 1 (1996)