Main Article Content
Article Details
ALTKORN J., KRAMER T. (red.), 1998: Leksykon marketingu, PWE, Warszawa.
BACKER G.S., 1990: Ekonomiczna teoria zachowań ludzkich, PWN, Warszawa.
BEGG D., VERNASCA G., FISCHER S., RUDIGER D., 2014: Mikroekonomia, PWE, Warszawa.
BEKSIAK J. (red.), 2000: Ekonomia, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
BYWALEC Cz., RUDNICKI L., 2002: Konsumpcja, PWE, Warszawa.
FAO, 2017: FAO Food Price Index, January, http://www.fao.org [dostęp: 2.02.2017].
GUS, 2009-2016a: Budżety gospodarstw domowych z lat 2009-2016, Warszawa.
GUS, 2009-2016b: Roczniki Statystyczne Rzeczypospolitej Polskiej z lat 2009-2016, Warszawa.
GUS, 2014: Budżety gospodarstw domowych w 2013 r., Warszawa. 167-169.
GUS, 2015a: Dochody i warunki życia ludności Polski (raport z badania EU-SILC 2014), Warszawa, 35.
GUS, 2015b: Koniunktura konsumencka. Grudzień 2015 r., Warszawa.
GUS, 2016: Budżety gospodarstw domowych w 2015 r., Warszawa.
KOTLER PH., 1994: Marketing. Analiza, planowanie, wdrażanie i kontrola, Gebethner i s-ka, Warszawa.
KOWRYGO B., 2000: Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce, Wydaw. SGGW, Warszawa, 29.
MARCZEWSKI K. (red.), 2011: Koniunktura gospodarcza świata i Polski w latach 2009-2012, IBRKiK, Warszawa.
MYNARSKI S., 1987: Analiza rynku, PWN, Warszawa.
NASIŁOWSKI M., 2016: System rynkowy. Podstawy mikro- i makroekonomii, wyd. 7, red. nauk. M. Garbicz, Key Text, Warszawa.
OSIŃSKA M. (red.), 2007: Ekonometria współczesna, Wydawnictwo Dom Organizatora, Toruń.
ROTHBARD MURRAY N., 2007: Ekonomia wolnego rynku, t. I, Fijor Publishing Chicago, Warszawa.
ŚWIETLIK K., 2008: Ceny żywności w procesie rynkowych przemian polskiej gospodarki (1994-2004), IERiGŻ-PIB, Studia i Monografie 141.
ŚWIETLIK K., 2009: Cenowe dylematy rynku żywnościowego w 2009 r., Przemysł Spożywczy 6, 4-8.
ŚWIETLIK K., 2013a: Konsumpcja i ceny żywności pod presją spowolnienia gospodarczego, Handel Wewnętrzny 2, 47-61.
ŚWIETLIK K., 2013b: Malejąca konsumpcja żywności, Przemysł Spożywczy 12, 6-9.
ŚWIETLIK K. (red.), 2015: Popyt na żywność. Stan i perspektywy, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, Analizy Rynkowe 16, 37.
ŚWIETLIK K. (red.), 2016: Popyt na żywność. Stan i perspektywy, IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW, Analizy Rynkowe 17.
The World Bank, 2014: Food Price Watch 16, February, Washington D.C.
WINNICZUK L. (red.), 1994: Mały słownik polsko-łaciński, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
ŻELAZNA K. (red.), 2002: Ekonomika konsumpcji. Elementy teorii, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
Downloads
- Krystyna Świetlik, Ewolucja i uwarunkowania popytu na usługi gastronomiczne w Polsce w latach 2000–2015 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)
- Krystyna Świetlik, Popyt na usługi gastronomiczne w Polsce w okresie poakcesyjnym , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)