Kształcenie pracowników dla potrzeb gospodarki żywnościowej w szkołach przemysłu spożywczego

Main Article Content

Kazimierz Molik
Janina Świrska-Kalinowska

Abstrakt
Various types of schools training the youth in the field of food processing were presented in this article. It has been pointed out that the changes in syllabus in Poland are in keeping with the new nomenclature of professions which is determined by economic transformations in the recent years. The structure of teaching contents of subjects dealing with economics and organization of food processing was also analysed in the paper.

Article Details

Jak cytować
Molik, K., & Świrska-Kalinowska, J. (1997). Kształcenie pracowników dla potrzeb gospodarki żywnościowej w szkołach przemysłu spożywczego. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (29), 121–128. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1997.29.10
Bibliografia

Dokumentacja programowa. Zawód: Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego 4703. CDiEwR Brwinów. Warszawa 1992.

Dokumentacja programowa. Zawód: Technik rolnik 2206. CDiEwR Brwinów. Warszawa 1992.

Dokumentacja programowa. Zawód: Technik technologii żywności 2131. CDiEwR Brwinów. Warszawa 1992.

Drop W.: Przedsiębiorczość- nowy program nauczania w średnich szkołach zawodowych. Biul. Pedag. Ośw. Rol. nr 3, 1994, s. 72-76; Drop W.: Nauczanie przedsiębiorczości w szkołach. Biul. Pedag. Ośw. Rol. nr 4, 1994, s. 28-33.

Drop W.: Rola nauczyciela w nauczaniu przedsiębiorczości. Biul. Pedag. Ośw. Rol. nr 1, 1995, s. 30-40; Drop W.: Opisowa ocena uczniów w nauczaniu "Przedsiębiorczości". Biul. Pedag. Ośw. Rol. nr 2, 1995, s. 29-39.

Informator o szkołach rolniczych i gospodarki żywnościowej. Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Centrum Doskonalenia Nauczycieli Szkół Rolniczych. Brwinów 1995.

Statystyki

Downloads

Download data is not yet available.