• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZJI
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • O CZASOPIŚMIE
    • O CZASOPIŚMIE
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY
    • STANDARDY ETYCZNE
    • POLITYKA OPEN ACCESS I LICENCJA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • Kontakt
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 29 (1997)

Nr 29 (1997)

DOI: https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1997.29

Opublikowane: 1997-06-17

PDF

Artykuły

Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych

Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak

5-16

PDF

Jakość w przetwórstwie żywności w kontekście integracji z Unią Europejską

Elżbieta Nitecka, Czesław Siekierski

17-29

PDF

Przemiany w konsumpcji mleka i przetworów mleczarskich

Bolesław Iwan

31-44

PDF

Zmiany w konsumpcji zbóż i przetworów zbożowych w Polsce w latach 1989-1995

Jarosław Gołębiewski

45-60

PDF

Postępowanie konsumentów na rynku tłuszczów jadalnych w okresie przemian gospodarczych

Hanna Górska, Barbara Kowrygo, Helena Piłka

61-73

PDF

Podaż i spożycie herbaty w Polsce w latach 1950-1995

Maria Zajączkowska

75-83

PDF

Organizacja dystrybucji owoców i warzyw w Europie

Jacek Niewiadomski

85-97

PDF

Podaż i spożycie kawy w Polsce w latach 1950-1995

Maria Zajączkowska

99-109

PDF

Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce

Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak

111-120

PDF

Kształcenie pracowników dla potrzeb gospodarki żywnościowej w szkołach przemysłu spożywczego

Kazimierz Molik, Janina Świrska-Kalinowska

121-128

PDF

Język / Language

  • Język Polski
  • English
Słowa kluczowe

Najczęściej czytane (90 dni)

  • Dług publiczny – jego struktura, przyczyny, rozmiary i skutki
    250
  • Wybrane techniki manipulacji społecznej
    208
  • Ocena kondycji finansowej przedsiębiorstwa PGE
    170
  • Czynniki warunkujące jakość oraz ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych na rynku gastronomicznym
    159
  • Faktoring jako źródło finansowania działalności bieżącej przedsiębiorstwa
    154
  • Taksonomiczna miara atrakcyjności inwestowania (TMAI) na przykładzie spółek giełdowych
    151
  • Istota i założenia optymalizacji podatkowej – wybrane aspekty
    148
  • Wpływ sytuacji dochodowej na strukturę wydatków gospodarstw domowych
    142
  • Zmiany na rynku jabłek w krajach Unii Europejskiej w latach 2000–2010
    137

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1
Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE