Main Article Content
Article Details
BERGER S., KONOPKA J., KOWRYGO B., LUDWICKA M., ŚWISTAK E.: Ocena spożycia żywności w Polsce w pierwszych latach transformacji gospodarki w kierunku gospodarki rynkowej. Maszynopis powielony, IŻCz, SGGW, Warszawa 1992.
Biuletyn Statystyczny, 1995, 11.
Budżety Gospodarstw Domowych w roku 1988 oraz do 1994 [7 publikacji]. GUS, Warszawa 1989-1995.
Nie publikowane dane budżetowe GUS z lat 1989-1994.
NIEDZIAŁEK Z.: Koszty realizacji modeli racji pokarmowych na różnych poziomach ekonomicznych. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 1989, 4.
Polska '95. Raport o rozwoju społecznym. UNDP, Warszawa 1995.
REJMAN K., SAWICKA B., ŚWISTAK E.: Zmiany w spożyciu żywności w gospodarstwach domowych emerytów i rencistów w latach 90. w świetle badań budżetowych GUS. [W:] Żywienie ludzi starszych w gospodarce rynkowej. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 1995.
Rocznik Statystyczny. GUS, Warszawa 1987-1995.
SEKUŁA W., ŚWISTAK E., NIEDZIAŁEK Z.: Zmiany w wartości energetycznej i odżywczej spożycia w grupach społeczno-ekonomicznych gospodarstw domowych w Polsce w latach 1975-83. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 1985, 4.
Downloads
- Joanna Kutermankiewicz, Barbara Kowrygo, Rozwój rynku napojów bezalkoholowych w Polsce na tle tendencji światowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 47 (2002)
- Joanna Kaczorowska, Barbara Kowrygo, Konsumencka gotowość do realizacji zrównoważonego wzorca spożycia żywności , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Barbara Kowrygo, Wacław Laskowski, Przewidywane zmiany w spożyciu żywności w Polsce jako podstawa kształtowania zrównoważonego rozwoju gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, Źródła zaopatrzenia lokali gastronomicznych na przykładzie produktów nabiałowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 121 (2018)
- Hanna Górska, Barbara Kowrygo, Helena Piłka, Postępowanie konsumentów na rynku tłuszczów jadalnych w okresie przemian gospodarczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Hanna Górska-Warsewicz, Barbara Kowrygo, Preferencje konsumenckie w zakresie mleka i jego przetworów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Krystyna Rejman, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Propozycje modeli wyżywienia miejskiej i wiejskiej ludności Polski w 2005 roku , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Karol Krajewski, Beata Bilska, Agnieszka Kołakowska, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Agnieszka Tul, Wybrane aspekty strategii zrównoważonego rozwoju sektora żywnościowego gmin kampinoskich , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Zastosowanie ekonomii instytucjonalnej w rozwiązywaniu problemów zaporowych na przykładzie wybranych sektorów gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 45 (2001)