Main Article Content
Article Details
BERGER S., 1992: Dietary guidelines and human nutrition science. Pol. J. Nutr. Sc., I.
Diet, Nutrition and Prevention of Chronic Diseases. 1990, WHO Technical Report Series No 797, Geneva.
KOWRYGO B., SAWICKA B., ŚWISTAK E., 1997: Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (29), 111-120. (Crossref)
Raport Komisji Europejskiej UE, 1995: Stan i perspektywy rolnictwa w krajach Europy Środkowej i Wschodniej - Polska, Bruksela.
REJMAN K., ŚWIĄTKOWSKA M., ŚWISTAK E., 1996: Propozycje modeli wyżywienia ludności Polski w 2005 roku. Maszynopis powielony, Kat. Bk. Kons. i GD, SGGW, Warszawa.
REJMAN K., ŚWISTAK E., 1997: Możliwości realizacji zaproponowanego modelu wyżywienia ludności Polski na 2005 rok. Maszynopis powielony, Kat. Bk. Kons. i GD, SGGW, Warszawa.
SEKUŁA W., SZOSTAK W.B., NIEDZIAŁEK Z., 1991: Food and Nutrients Goals for Polish Population, Suggestion for the Year 2000. Żyw. Czł. i Met., 3.
ZIEMLAŃSKI Ś., BUŁHAK-JACHYMCZYK B., BUDZYŃSKA-TOPOLOWSKA J., PANCZENKO-KRESOWSKA B., WARTANOWICZ M., 1994: Normy żywienia dla ludności w Polsce (energia, białko, tłuszcze, witaminy i składniki mineralne). Żyw. Czł. i Met., 4.
Downloads
- Monika Świątkowska, Dagmara Stangierska, Yauheniya Ulyanitskaya, Czynniki wyboru i satysfakcji z usług świadczonych przez lokale fast food w świetle badań klientów i pracowników , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 119 (2017)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, Źródła zaopatrzenia lokali gastronomicznych na przykładzie produktów nabiałowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 121 (2018)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Percepcja informacji żywieniowej jako elementu wpływającego na zachowania konsumentów w zakładach gastronomicznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 117 (2017)
- Monika Świątkowska, Wpływ reklamy na zachowanie konsumenta w zakresie zakupu niektórych produktów spożywczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Karol Krajewski, Beata Bilska, Agnieszka Kołakowska, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Agnieszka Tul, Wybrane aspekty strategii zrównoważonego rozwoju sektora żywnościowego gmin kampinoskich , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Krystyna Rejman, Hanna Górska-Warsewicz, Rozwój sektora usług gastronomicznych w Polsce w latach dziewięćdziesiątych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 47 (2002)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Zastosowanie ekonomii instytucjonalnej w rozwiązywaniu problemów zaporowych na przykładzie wybranych sektorów gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 45 (2001)
- Hanna Górska-Warsewicz, Monika Świątkowska, Marketingowe determinanty wprowadzania na rynek nowych produktów w przedsiębiorstwach sektora zbożowego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 111 (2015)