Main Article Content
Article Details
Anonim, 2011: Dostawcy celują w branżę HoReCa, Rynek dostawców dla branży HoReCa. Raport 2011, 8-9.
Anonim, 2013: Ważna kartka w kalendarzu, Świat Hoteli 1-3, 42-43.
Anonim, 2017: Szukamy lepszej jakości, Rynek dostawców HoReCa w Polsce. Raport 2017, 38.
BENDKOWSKI J., RADZIEJOWSKA G., 2005: Logistyka zaopatrzenia w przedsiębiorstwie, Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, Gliwice.
BOZARTH C., HANDFIELD R., 2007: Wprowadzenie do zarządzania operacjami i łańcuchem dostaw, Onepress, Gliwice.
CZERSKI I., 2017: Planujemy zwiększyć udział lokalnych producentów, Rynek dostawców HoReCa w Polsce. Raport 2017, 70.
Główny Urząd Statystyczny, GUS, 2016: Działalność przedsiębiorstw o liczbie pracujących do 9 osób w 2015 roku, https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/podmioty-gospodarczewyniki-finansowe/przedsiebiorstwa-niefinansowe/dzialalnosc-gospodarcza-przedsiebiorstw-o-liczbie-pracujacych-do-9-osob-w-2015-roku,1,10.html [dostęp: 25.04.2017].
FECHNER I., 2007: Zarządzanie łańcuchem dostaw, Wydawnictwo Wyższej Szkoły Logistyki w Poznaniu, Poznań.
FRONTCZAK J., 2015: Zaostrza się konkurencja, Rynek dostawców HoReCa w Polsce. Raport 2015, 4-6.
FRONTCZAK J., 2016: Wyższe przychody, więcej zakupów, Rynek dostawców HoReCa w Polsce. Raport 2016, 4-6.
JĘDRAL Ł., 2017: Zapotrzebowanie na nowe usługi i produkty będzie rosnąć, Rynek dostawców HoReCa w Polsce. Raport 2017, 46.
KOWALCZYK L., 2015: Logistyka zaopatrzenia jako element infrastruktury logistycznej w gastronomii na wybranym przykładzie, Journal of TransLogistics 2015, 139-155.
LYSONS K., 2004: Zakupy zaopatrzeniowe, PWE, Warszawa.
NOGALSKI B., NIEWIADOMSKI P., 2013: Koncepcja oceny dostawcy w elastycznym zakładzie wytwórczym - strategiczna perspektywa sukcesu, Zarządzanie i Finanse 11, 4/2, 289-304.
NOWAKOWSKI M., 2013: Polskie trendy gastronomiczne w 2013 roku, Horeca 2 (28), 30-32.
OWCZAREK K., 2013: Regionalne na śniadanie, 2013, Świat Hoteli 1-3, 44-45.
PFOHL H.Ch., 2001: Systemy logistyczne. Podstawy organizacji i zarządzania, Wydawnictwo Biblioteka Logistyka, Poznań.
RUSSAK G., 2007: Żywność ekologiczna - tradycja i naturalność, Hotel Polska 37, 35-36.
SADOWSKI W., 2007: Zdrowa gastronomia - pomysł na biznes, Hotel Polska 37, 33-34.
STANIEWSKA S., 2012: Zaopatrzenie w działalności przedsiębiorstw, Logistyka 2.
STĘPNIAK K., 2015: Dostawcy mają realny wpływ na jakość lokali, http://www.horecanet.pl/Gfk-Dostawcy-maja-realny-wplyw-na-jakosc-lokali,wiadomosc,11,luty,2015.aspx [dostęp: 25.04.2017].
TAJER S., 2011: Handel hurtowy, [w:] U. Kłosiewicz-Górecka (red.), Handel wewnętrzny w Polsce 2006-2011, Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur, Warszawa, 140-176.
TUL-KRZYSZCZUK A., 2005: Wpływ warunków sprzedaży oraz specyfiki wybranych produktów żywnościowych na decyzje konsumentów, praca doktorska, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa [manuskrypt].
WiadomościHandlowe.pl, 2016: Polski rynek produktów FMCG 2015 - analiza, https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/polski-rynek-produktow-fmcg-2015-analiza, 6083 [dostęp: 25.04.2017].
ZIMNICKA E., 2007: Kawa na ławę, Nowości Gastronomiczne 1, 41.
Downloads
- Grzegorz Sobiecki, Metoda analizy konsekwencji zmiany wysokości podatku akcyzowego od piwa dla budżetu państwa , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 121 (2018)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Monika Świątkowska, Dagmara Stangierska, Yauheniya Ulyanitskaya, Czynniki wyboru i satysfakcji z usług świadczonych przez lokale fast food w świetle badań klientów i pracowników , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 119 (2017)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Percepcja informacji żywieniowej jako elementu wpływającego na zachowania konsumentów w zakładach gastronomicznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 117 (2017)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Krystyna Rejman, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Propozycje modeli wyżywienia miejskiej i wiejskiej ludności Polski w 2005 roku , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Karol Krajewski, Beata Bilska, Agnieszka Kołakowska, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Agnieszka Tul, Wybrane aspekty strategii zrównoważonego rozwoju sektora żywnościowego gmin kampinoskich , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Ewa Świstak, Wacław Laskowski, Zmiany wzorca konsumpcji żywności na wsi i ich uwarunkowania , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Ewa Świstak, Monika Świątkowska, Oferta gastronomiczna hoteli warszawskich w ocenie ich gości , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)