• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZJI
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • O CZASOPIŚMIE
    • O CZASOPIŚMIE
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY
    • STANDARDY ETYCZNE
    • POLITYKA OPEN ACCESS I LICENCJA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • Kontakt
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 121 (2018)

Nr 121 (2018)

DOI: https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2018.121

Opublikowane: 2018-03-30

PDF

Artykuły

Metoda analizy konsekwencji zmiany wysokości podatku akcyzowego od piwa dla budżetu państwa

Grzegorz Sobiecki

5-24

PDF

Przemiany własnościowe ziemi rolnej w Polsce

Andrzej Jędruchniewicz, Jacek Maśniak

25-39

PDF

Bezpieczeństwo żywnościowe Polski na tle wybranych krajów Europy Wschodniej

Jakub Kraciuk

41-53

PDF

Zmiany samowystarczalności żywnościowej wybranych krajów azjatyckich

Katarzyna Kita

55-70

PDF

Pozycja konkurencyjna Polski na światowym rynku zagęszczonego soku jabłkowego

Paweł Kraciński

71-81

PDF

Dostępność dziczyzny na polskim rynku w kontekście potrzeb konsumentów

Katarzyna Kwiecińska, Jerzy Gębski, Małgorzata Kosicka-Gębska

83-91

PDF

Źródła zaopatrzenia lokali gastronomicznych na przykładzie produktów nabiałowych

Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak

93-103

PDF

Znajomość praw przysługujących konsumentom dokonującym zakupu żywności przez Internet

Julita Szlachciuk

105-114

PDF

Atrybuty zaufania dotyczące jakości jako czynnik wpływający na decyzje nabywcze konsumentów żywności

Sylwia Żakowska-Biemans, Krystyna Gutkowska

115-130

PDF

Język / Language

  • Język Polski
  • English
Słowa kluczowe

Najczęściej czytane (90 dni)

  • Dług publiczny – jego struktura, przyczyny, rozmiary i skutki
    246
  • Istota i założenia optymalizacji podatkowej – wybrane aspekty
    180
  • Wpływ sytuacji dochodowej na strukturę wydatków gospodarstw domowych
    172
  • Wybrane techniki manipulacji społecznej
    159
  • Faktoring jako źródło finansowania działalności bieżącej przedsiębiorstwa
    152
  • Czynniki warunkujące jakość oraz ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych na rynku gastronomicznym
    149
  • Spekulacja jako forma aktywności ekonomicznej – aspekty moralne i etyczne
    147
  • Subwencje jako źródło dochodów gminy
    143
  • Popytowe przyczyny inflacji w Polsce
    135

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1
Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE