Main Article Content
Article Details
CIEŚLIK E., CIEŚLIK J., WASILEWSKI P., TURCZA K., SIEMBIDA A., 2014: Ocena jakości usług gastronomicznych jako czynnik zwiększający zaufanie konsumentów, Journal of Agribusiness and Rural Development 3 (33), 15-24.
CIEŚLIK E., OSTROWSKA D., BODZIOCH A., 2011: Jakość usług gastronomicznych jako czynnik podnoszenia konkurencyjności w hotelarstwie, Turystyka i Rekreacja, 7, 105-108.
DROGOŃ W., GRANECKA-WRZOSEK B., 2013: Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa, wyd. III, WSiP, Warszawa.
GRANECKA-WRZOSEK B., 2013: Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa, WSiP, Warszawa.
KNOWLES T., 2001: Zarządzanie hotelarstwem i gastronomią, PWE, Warszawa.
MAŃKOWSKI T., 2008: Obsługa gości w gastronomii, [w:] A. Panasiuk, D. Szostak (red), Hotelarstwo. Usługi - Eksploatacja - Zarządzanie, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, 325-326.
MITURA E., KONIUSZEWSKA E., 2008: Hotelarstwo - organizacja i technika pracy, wyd. II, Difin, Warszawa.
MUCHA-SZAJEK E., 2001a: Gastronomia hotelarska, Poradnik Restauratora 9, 16.
MUCHA-SZAJEK E., 2001b: Obsługa gastronomiczna w obiekcie hotelowym, Poradnik Restauratora 7, 44.
NADULSKI R., 2011: Jakość usług gastronomicznych w wybranych hotelach w Lublinie, [w:] D. Kołożyn-Krajewska, Z.J. Dolatowski (red.), Jakość usług turystycznych i żywieniowych, Wydawnictwo WSZHiT, Częstochowa, 153-161.
Rozporządzenie Ministra Sportu i Turystyki z dnia 16 listopada 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie, Dz.U. 2011, nr 259, poz. 1553.
SALA J., 2011: Marketing w gastronomii, wyd. II zmien., PWE, Warszawa.
ŚWIĄTKOWSKA M., 2009: Usługi hotelarskie, [w:] H. Górska-Warsewicz, E. Świstak (red.), Funkcjonowanie przedsiębiorstwa hotelarskiego, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 97-98.
Downloads
- Michał Borowy, Martin Dahl, Dariusz Gozdowski, Arkadiusz Weremczuk, System monitoringu masowych szkód w uprawach rolnych wywołanych anomaliami pogodowymi w Polsce – propozycja udoskonalenia , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 124 (2018)
- Arkadiusz Weremczuk, Dotowane ubezpieczenia upraw w Polsce. Stan i perspektywy , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Monika Świątkowska, Dagmara Stangierska, Yauheniya Ulyanitskaya, Czynniki wyboru i satysfakcji z usług świadczonych przez lokale fast food w świetle badań klientów i pracowników , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 119 (2017)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, Źródła zaopatrzenia lokali gastronomicznych na przykładzie produktów nabiałowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 121 (2018)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Percepcja informacji żywieniowej jako elementu wpływającego na zachowania konsumentów w zakładach gastronomicznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 117 (2017)
- Monika Świątkowska, Wpływ reklamy na zachowanie konsumenta w zakresie zakupu niektórych produktów spożywczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Krystyna Rejman, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Propozycje modeli wyżywienia miejskiej i wiejskiej ludności Polski w 2005 roku , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Karol Krajewski, Beata Bilska, Agnieszka Kołakowska, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Agnieszka Tul, Wybrane aspekty strategii zrównoważonego rozwoju sektora żywnościowego gmin kampinoskich , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Hanna Górska-Warsewicz, Monika Świątkowska, Marketingowe determinanty wprowadzania na rynek nowych produktów w przedsiębiorstwach sektora zbożowego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 111 (2015)
- Ewa Świstak, Wacław Laskowski, Zmiany wzorca konsumpcji żywności na wsi i ich uwarunkowania , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)