Main Article Content
Article Details
ABELIOTIS K., KONIARI C., SARDIANOU E., 2010: The profile of the green consumer in Greece. International Journal of Consumer Studies 34, 153-160.
DAGEVOS H., VOORDOUW J., 2013: Sustainability and meat consumption. Is reduction realistic? Sustainability: Science, Practice & Policy 9, 60-69.
EIPRO, 2006: Environmental Impact of Products (EIPRO). Analysis of the life cycle environmental impacts related to the final consumption of the EU-25. Main Report. Technical report EUR 22284 EN. European Commission Join Research Centre (DG JRC).
FAO, 2010: International Scientific Symposium. Biodiversity and sustainable diets - united against hunger. Rome, Italy: FAO headquarters, 2010.
JANSSON J., MARELL A., NORDLUND A., 2010: Green consumer behavior. Determinants of curtailment and eco-innovation adoption. Journal of Consumer Marketing 27, 358-370.
MACDIARMID J., KYLE J., HORGAN G., LOE J., FYFE C., JOHNSTONE A., MCNEILL G., 2011: Livewell: a balance of healthy and sustainable food choices. WWF, Rowett Institute of Nutrition and Health, University of Aberdeen, London.
MEULENBERG M., 2003. Consument en burger, betekenis voor de markt vanlandbouwproducten en voedingsmiddelen. (Consumer and citizen, meaning for the market and agricultural products and food products). Tijdschrift voor Sociaal Wetenschappelijk onderzoek van de landbouw 18 (1), 43-56.
ROTHGERBER H., 2014: A comparison of attitudes toward meat and animals among strict and semi-vegetarians. Appetite 72, 98-105.
SUSTAIN, 2007: Eat well and save the planet! A guide for consumers on how to eat greener, healthier and more ethical food. Sustain: The alliance for better food and farming. London.
WHO, 2015. Obesity. http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/obesity, dostęp: 20.04.2016.
WWF-UK, 2011: LIVEWELL: HEALTHY PEOPLE, HEALTHY PLANET. pobrane 10 września 2014 z: http://assets.wwf.org.uk/downloads/livewell_healthy_people _ healthy_planet. pdf?_ga=1.50698538.2092383477.1416932597
ZAKOWSKA-BIEMANS S., 2011: Polish consumer food choices and beliefs about organic food. British Food Journal 113, 122-137.
Downloads
- Katarzyna Staniewska, Danuta Jakubowska, Monika Radzymińska, Wybrane socjodemograficzne determinanty postaw konsumentów wobec żywności o obniżonej zawartości cukru , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 113 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Barbara Kowrygo, Wacław Laskowski, Przewidywane zmiany w spożyciu żywności w Polsce jako podstawa kształtowania zrównoważonego rozwoju gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Hanna Górska, Barbara Kowrygo, Helena Piłka, Postępowanie konsumentów na rynku tłuszczów jadalnych w okresie przemian gospodarczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Joanna Kutermankiewicz, Barbara Kowrygo, Rozwój rynku napojów bezalkoholowych w Polsce na tle tendencji światowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 47 (2002)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Hanna Górska-Warsewicz, Barbara Kowrygo, Preferencje konsumenckie w zakresie mleka i jego przetworów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Zastosowanie ekonomii instytucjonalnej w rozwiązywaniu problemów zaporowych na przykładzie wybranych sektorów gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 45 (2001)