Main Article Content
Article Details
BERGER S., KONOPKO J., KOWRYGO B., LUDWICKA M., ŚWISTAK E.: Ocena spożycia żywności w Polsce w pierwszych latach transformacji gospodarki w kierunku gospodarki rynkowej. Maszynopis powielony, IŻCz, SGGW, Warszawa 1992.
BERGER S., KOWRYGO B., LUDWICKA M., SAWICKA B., ŚWISTAK E., TARTAS M.: Ocena wpływu urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność. [w:] PITZ, nr i, Warszawa 1991.
BESKID L., MILIC-CZERNIAKR., SUFIN Z.: Polacy a nowa rzeczywistość ekonomiczna. Procesy przystosowania się w mikroskali. Wyd. IFiS PAN, Warszawa 1995.
Poziom zaspokojenia potrzeb rodzin w 1995 r. Informacje i Opracowania Statystyczne, GUS, Warszawa 1996.
REJMAN K., SAWICKA B., ŚWISTAK E.: Zmiany w spożyciu żywności w gospodarstwach domowych emerytów i rencistów w latach 90. w świetle badań budżetowych GUS. [w:] Żywienie ludzi starszych w gospodarce rynkowej. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 1995.
REJMAN K., SAWICKA B.: Zmiany poziomu i struktury spożycia żywności w Polsce w procesach przejścia do gospodarki rynkowej i procesów integracyjnych. [w:] Rolnictwo w procesie integracji Polski z Unią Europejską. Tom IV. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 1996.
Roczniki Statystyczne GUS z lat 1990-1995.
Warunki życia ludności w 1993 r. Potrzeby żywnościowe gospodarstw domowych w 1993 r. Główny Urząd Statystyczny, Warszawa 1993.
Wskaźniki przemian warunków życia w okresie przechodzenia do gospodarki rynkowej w latach 1989-1993. Informacje i Opracowania Statystyczne, Główny Urząd Statystyczny, Warszawa 1994.
Downloads
- Krystyna Żelazna, Urszula Grzeszczak-Świetlikowska, Krystyna Gutkowska, Marzena Jeżewska-Zychowicz, Earl Morris, Teresa Pałaszewska-Reindl, Mary Winter, Specyfika reakcji wiejskich gospodarstw domowych na przemiany systemowe w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 1 (1996)
- Marzena Jeżewska-Zychowicz, Maria Królak, Konsumencka percepcja nowych technologii stosowanych w produkcji żywności , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 111 (2015)
- Marzena Jeżewska-Zychowicz, Iwona Kowalczuk, Prozdrowotne i hedonistyczne uwarunkowania decyzji konsumenckich na rynku pieczywa , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)