Main Article Content
Article Details
BOGACZ A., Bariery wzrostu spożycia soków w Polsce. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 9/1994.
Food Composition and Nutrition Tabels 1989/1990. Wissenschaftliche Verlagsesellschaft mbH Stuttgart.
Food Values o Portion Commonly Used. J.B. Lippincott Company 1994.
HASIK J., Dietetyka. PZWL, 1983.
HORUBAŁA A., Znaczenie spożycia soków w wyżywieniu społeczeństwa. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 7/1993.
JĘDRZEJCZAK H., JANICKI A., Charakterystyka żywieniowo-technologiczna różnych grup napojów o funkcji orzeźwiającej. Przemysł Spożywczy, 2/1996.
KRAJEWSKI A., Produkcja i sprzedaż soków owocowych. Przemysł Spożywczy, 2/1996.
KUBIAK K., Produkcja, handel zagraniczny i spożycie soków owocowych. Przemysł Spożywczy, 2/1996.
ŁOŚ-KUCZERA M., Produkty spożywcze. Skład i wartość odżywcza. Wyd. IŻŻ, 1990.
Pentor, Badania rynku soków. Luty 1995.
SZCZEPANIAK I., NOSECKA B., Stan i perspektywy przetwórstwa owocowo-warzywnego. Sektor soków i napojów. IERiGŻ, Warszawa 1997.
Downloads
- Anna Olewnik-Mikołajewska, Krystyna Gutkowska, Iwona Kowalczuk, Marta Sajdakowska, Sylwia Żakowska-Biemans, Oczekiwania konsumentów wobec innowacyjnych produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 116 (2016)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Percepcja informacji żywieniowej jako elementu wpływającego na zachowania konsumentów w zakładach gastronomicznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 117 (2017)
- Marzena Jeżewska-Zychowicz, Iwona Kowalczuk, Prozdrowotne i hedonistyczne uwarunkowania decyzji konsumenckich na rynku pieczywa , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Iwona Kowalczuk, Innowacyjność produktowa przedsiębiorstw branży spożywczej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 75 (2009)