The role of juice consumption and the changes of consumption level during the transition period

Main Article Content

Iwona Kowalczuk

Abstract
The data on changes in juice consumption in the years 1992-1995 and prognosis for year 2000 based on consumption in Western Europe and the USA were presented. The nutritional value of juices was described. The main limitations of fruit consumption were introduced. The transformations in the structure of consumption among the Polish society are reflected also on the market of beverages, including fruit and vegetable juices.

Article Details

How to Cite
Kowalczuk, I. (1998). The role of juice consumption and the changes of consumption level during the transition period. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (32), 133–142. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.1998.32.12
References

BOGACZ A., Bariery wzrostu spożycia soków w Polsce. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 9/1994.

Food Composition and Nutrition Tabels 1989/1990. Wissenschaftliche Verlagsesellschaft mbH Stuttgart.

Food Values o Portion Commonly Used. J.B. Lippincott Company 1994.

HASIK J., Dietetyka. PZWL, 1983.

HORUBAŁA A., Znaczenie spożycia soków w wyżywieniu społeczeństwa. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, 7/1993.

JĘDRZEJCZAK H., JANICKI A., Charakterystyka żywieniowo-technologiczna różnych grup napojów o funkcji orzeźwiającej. Przemysł Spożywczy, 2/1996.

KRAJEWSKI A., Produkcja i sprzedaż soków owocowych. Przemysł Spożywczy, 2/1996.

KUBIAK K., Produkcja, handel zagraniczny i spożycie soków owocowych. Przemysł Spożywczy, 2/1996.

ŁOŚ-KUCZERA M., Produkty spożywcze. Skład i wartość odżywcza. Wyd. IŻŻ, 1990.

Pentor, Badania rynku soków. Luty 1995.

SZCZEPANIAK I., NOSECKA B., Stan i perspektywy przetwórstwa owocowo-warzywnego. Sektor soków i napojów. IERiGŻ, Warszawa 1997.

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.