• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZJI
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • O CZASOPIŚMIE
    • O CZASOPIŚMIE
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY
    • STANDARDY ETYCZNE
    • POLITYKA OPEN ACCESS I LICENCJA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • Kontakt
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 102 (2013)

Nr 102 (2013)

DOI: https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2013.102

Opublikowane: 2013-06-23

PDF

Artykuły

Globalne bezpieczeństwo żywnościowe świata w świetle prognozowanych trendów rozwoju rolnictwa w latach 2020–2050

Jan Górecki, Ewa Halicka

5-13

PDF

Czynniki stymulacji rozwoju rynku żywnościowego

Joanna Szwacka-Mokrzycka, Adam Miara

15-24

PDF

Rolnictwo w krajach rozwijających się

Agnieszka Piekutowska

25-35

PDF

Pomiar ubóstwa gospodarstw domowych w Polsce – ujęcie klasyczne

Iga Lisicka

37-48

PDF

Proces prywatyzacji zasobu własności rolnej Skarbu Państwa

Paweł Kraciński

49-65

PDF

Polskie gospodarstwa warzywnicze na tle wybranych krajów Unii Europejskiej

Wojciech Ziętara, Jolanta Sobierajewska

67-86

PDF

Ocena wybranych zakładów mięsnych w oparciu o niektóre wskaźniki finansowe i model dyskryminacyjny Hołdy

Agnieszka Tyburcy, Maksymilian Jaworowski

87-98

PDF

Zmiany na rynku róż ciętych w Unii Europejskiej

Lilianna Jabłońska

99-111

PDF

Turystyka jako element wielofunkcyjnego rozwoju obszarów wiejskich na przykładzie województwa mazowieckiego

Ewa Ferens

113-125

PDF

Znaczenie agroturystyki w rozwoju obszarów wiejskich

Agata Balińska, Jan Zawadka

127-143

PDF

Inwestycje w gospodarstwach indywidualnych zmieniających obszar

Agata Żak

145-153

PDF

Warunki mieszkaniowe jako miernik obiektywnej jakości życia osób niepełnosprawnych

Agnieszka Siedlecka, Agnieszka Smarzewska

155-166

PDF

Język / Language

  • Język Polski
  • English
Słowa kluczowe

Najczęściej czytane (90 dni)

  • Dług publiczny – jego struktura, przyczyny, rozmiary i skutki
    246
  • Istota i założenia optymalizacji podatkowej – wybrane aspekty
    181
  • Wpływ sytuacji dochodowej na strukturę wydatków gospodarstw domowych
    171
  • Wybrane techniki manipulacji społecznej
    164
  • Faktoring jako źródło finansowania działalności bieżącej przedsiębiorstwa
    158
  • Czynniki warunkujące jakość oraz ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych na rynku gastronomicznym
    152
  • Spekulacja jako forma aktywności ekonomicznej – aspekty moralne i etyczne
    144
  • Subwencje jako źródło dochodów gminy
    140
  • Analiza finansowa w jednostkach samorządu terytorialnego na przykładzie Miasta i Gminy Środa Wlkp
    133

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1
Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE