Main Article Content
Article Details
GORAJ L., MAŃKO S., 2009: Rachunkowość i analiza ekonomiczna w indywidualnym gospodarstwie rolnym. Centrum Doradztwa i Informacji Difin, Warszawa.
KOMOROWSKA D., 2011: Porównanie gospodarstw ekologicznych z gospodarstwami konwencjonalnymi w obrębie grup obszarowych. Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu: Polityka Ekonomiczna, nr 166, Wrocław, 312-322.
NACHTMAN G., ŻEKAŁO M., 2011: Wyniki ekonomiczne wybranych ekologicznych produktów rolniczych w latach 2005-2009. IERiGŻ-PIB, Warszawa.
RUNOWSKI H., 2009: Tendencje zmian w organizacji i ekonomice przedsiębiorstw rolnych - aspekty teoretyczne. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (75), 197-210. (Crossref)
TYBURSKI J., ŻAKOWSKA-BIEMANS S., 2007: Wprowadzenie do rolnictwa ekologicznego. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
ZEGAR J., 2009: Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym: Raport końcowy. Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju Polskiej Gospodarki Żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, nr 175 (10), IERiGŻ-PIB, Warszawa.
Downloads
- Dorota Komorowska, The concentration of dairy production in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 61 (2006)
- Dorota Komorowska, Ecological agriculture in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 69 (2008)
- Dorota Komorowska, The Economics of Ecological Production in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 73 (2009)
- Dorota Komorowska, Production and economic results of the selected types of farms in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 118 (2017)
- Dorota Komorowska, Factors determining the effectiveness of ecological farms of different size groups , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 104 (2013)
- Dorota Komorowska, Efficiency of organic and conventional fruit farms , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 115 (2016)