Main Article Content
Article Details
GORAJ L., MAŃKO S., 2009: Rachunkowość i analiza ekonomiczna w indywidualnym gospodarstwie rolnym, Centrum Doradztwa i Informacji Difin, Warszawa.
KOMOROWSKA D., 2014: Rozwój produkcji ekologicznej i rynku żywności ekologicznej na świecie, Roczniki Naukowe SERiA 16 (6), 254-262.
KUŚ J., KOPIŃSKI J., MADEJ A., STALENGA J., 2005: Kompleksowa ocena gospodarstw ekologicznych w rejonie Brodnicy (woj. kujawsko-pomorskie), [w:] Kompleksowa ocena gospodarstw ekologicznych oraz wybrane aspekty funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, Raport naukowy, IUNG Puławy, s. 26-39.
NACHTMAN G., 2010: Dochodowość i opłacalność produkcji w gospodarstwach ekologicznych specjalizujących się w uprawach polowych na podstawie danych Polskiego FADN, [w:] A. Harasim (red.), Stan obecny i perspektywy rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce, Studia i Raporty IUNG-PIB 26, 63-79.
STALENGA J., 2010: Efektywność ekonomiczna gospodarstw ekologicznych w rejonie Brodnicy, [w:] A. Harasim (red.), Stan obecny i perspektywy rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce, Studia i Raporty IUNG-PIB 26, 37-50.
TYBURSKI J., ŻAKOWSKA-BIEMANS S., 2007: Wprowadzenie do rolnictwa ekologicznego, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
WILLER H., LERNOUD J., SCHAACK D., 2013: The European Market for Organic Food 2011, Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), Frick, Switzerland i Foundation Ecology and Agricultural Information Company (AMI), Bonn, Germany.
The World of Organic Agriculture - Statistics and Emerging Trends, Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), Frick, Switzerland i International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM), Bonn, Germany 2015.
ŻAKOWSKA-BIEMANS S., 2011: Bezpieczeństwo żywności jako czynnik determinujący zachowania konsumentów na rynku żywności, Problemy Higieny i Epidemiologii 92 (3), 621-624.
Downloads
- Anna Olewnik-Mikołajewska, Krystyna Gutkowska, Dominika Guzek, Dominika Głąbska, Wpływ podwyższonej wartości odżywczej na skłonność do płacenia wyższej ceny za produkty pochodzenia zwierzęcego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Dorota Komorowska, Koncentracja produkcji mleka w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 61 (2006)
- Dorota Komorowska, Rolnictwo ekologiczne w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 69 (2008)
- Dorota Komorowska, Ekonomika produkcji ekologicznej w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 73 (2009)
- Dorota Komorowska, Organizacja produkcji i wyniki ekonomiczne gospodarstw ekologicznych o różnej wielkości , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 95 (2012)
- Dorota Komorowska, Czynniki kształtujące efektywność gospodarstw ekologicznych o różnej wielkości , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 104 (2013)
- Dorota Komorowska, Wyniki produkcyjne i ekonomiczne wybranych typów gospodarstw rolnych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 118 (2017)