Main Article Content
Article Details
Golinowska S. (1997): Polska bieda Il. Kryteria. Ocena. Przeciwdziałanie. IPiSS, Warszawa.
Borowska A. (2002): Przemiany w spożyciu żywności w Polsce i wybranych krajach europejskich w latach 1988-1998 (praca doktorska), SGGW.
Deniszczuk L. (1977): Wzorzec konsumpcji społecznie niezbędnej. Studia i Monografie. IPiSS, Zeszyt 10 (66), Warszawa.
Francja sprzed 40 lat. Gazeta Wyborcza, 1 XII 2000 r.
Heilig G.K. (1993): Food, life-styles and energy. Food and nutrition policy in Europe. (red. nauk.) Van der Heij, Lowik M.R.H. Ockhuizen Th., Pudoc Scientific Publishers, Wageningen.
Jongen W.M.F., Meilenberg M.T.G. (red. nauk.) (1998): Innovation of food production systems. Product quality and consumer acceptance. Wageningen Press, The Netherlands.
Kramer J. (I 997): Konsumpcja w gospodarce rynkowej. PWE, Warszawa.
Luszniewicz A. (1978): Statystyka społeczna. PWE, Warszawa.
Milewski R. (red. nauk.) (1998): Podstawy ekonomii. PWN, Warszawa.
Mynarski S. (1967): Wpływ dochodu i składu osobowego rodziny na wielkość i strukturę jej wydatków. Ossolineum, Wrocław.
Rudnicki L. (2000): Zachowanie konsumentów na rynku. PWE, Warszawa.
Sekuła W., Niedziałek Z., Figurska K., Morawska M., Boruc T. (1997): Wyżywienie w Polsce na tle innych krajów. IŻŻ nr 86, Warszawa.
Senyszyn J. (1992): Konsumpcja żywności w świetle potrzeb i uwarunkowań. Gdańsk.
Senyszyn J. (1995): Potrzeby konsumpcyjne. Wstęp do ekonomicznej teorii potrzeb. Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego.
Zielińska Z., Kołodziejek B. (1989): Potrzeby i spożycie. PWE, Warszawa.
Downloads
- Agnieszka Borowska, The Polish Tobacco Market in the Period 1990–2006 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 73 (2009)
- Agnieszka Borowska, Ecological Farming Development in Poland Before and After Joining the European Union , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 61 (2006)