Bezpieczeństwo żywnościowe wciąż aktualnym tematem w krajach Sahelu
Main Article Content
Abstrakt
The aim of this paper is to highlight the topical problems of food security in the Africa, namely in Sahelian countries, not evident to such degree across Europe and North America, for example. In the developed countries people care more about the food quality while in the developing ones, particularly in Africa, it is a matter of food quantity. For different reasons it is still a current problem. In the Sahel region people steadily suffer from the lack of food, either temporary or locally, because of the weather variability and backward agricultural techniques. In most of the Sahelian countries people achieve the minimum daily energy required by FAO (2 200-2 300 kcal per day per capita) but it is still a lot to do if it comes to reach patterns of healthy nutrition. According to FAO, all Sahelian countries belong to those classified as prone to food insecurity.
Article Details
Jak cytować
Niang, A. (2000). Bezpieczeństwo żywnościowe wciąż aktualnym tematem w krajach Sahelu. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (39), 155–165. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2000.39.26
Bibliografia
Bezpieczeństwo żywnościowe Rzeczypospolitej Polskiej na przełomie XX i XXI wieku. Zenon Stachowiak, Warszawa 1995.
Food security a domestic approach. November 1996.
Gestion des programes d'alimentation des collectivites, Rome 1995.
Reformes de polititque economique en Afrique subsaharienne dans des annees 80 et performance du secteur agricole. Gerar Azoulay et Risma Saizal: Rome 1994.
World Fact Book 1996.
Statystyki
Downloads
Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora
- Abdoulaye Niang, Dewaluacja waluty miejscowej jako instrument polityki rolnej w krajach Sahelu Afryki Zachodniej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 36 (1999)