Main Article Content
Article Details
BRUNSØ K., SCHOLDERER J., GRUNERT K.G., 2004: Closing the gap between values and behaviour-means-end theory of lifestyle, Journal of Business Research 57, 665-670.
GUTKOWSKA K., JEŻEWSKA M., 1993: Żywność to nie tylko jedzenie, Gospodarstwo Domowe w Kraju i na Świecie 3, 27-29.
GUTKOWSKA K., KWIECIŃSKI P., 2016: Wartości życiowe młodych Polaków aktywnych zawodowo o stabilnej sytuacji finansowej, Handel Wewnętrzny 62, 1 (360), 250-265.
HAVERSTOCK K., FORGAYS D.K., 2012: To eat or not to eat. A comparison of current and former animal product limiters, Appetite 58, 1030-1036.
KALL J., SOJKIN B., SZYMCZAK J., URBANIAK M., 2003: Zarządzanie produktem, PWE, Warszawa.
LINDEMAN M., SIRELIUS M., 2001: Food choice ideologies: the modern manifestations of normative and humanist views of the world, Appetite 3, 175-184.
OLEWNIK-MIKOŁAJEWSKA A., GUZEK D., GŁĄBSKA D., GUTKOWSKA K., 2016: Consumer Behaviors Toward Novel Functional and Convenient Meat Products in Poland, Journal of Sensory Studies 31, 193-205.
RUTKOWSKI I.P., 2007: Rozwój nowego produktu. Metody i uwarunkowania, PWE, Warszawa.
STEPTOE A., POLLARD T.M., WARDLE J., 1995: Development of a measure of the motives underlying the selection of food: the Food Choice Questionnaire, Appetite 25, 267-284.
Downloads
- Iwona Kowalczuk, Znaczenie spożycia soków i zmiany w poziomie ich konsumpcji w Polsce w latach 1992-1995 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)
- Katarzyna Cieszyńska, Krystyna Gutkowska, Jerzy Wierzbicki, Sylwia Żakowska-Biemans, Oczekiwania polskich konsumentów dotyczące informacji zamieszczanych na opakowaniu mięsa wołowego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 112 (2015)
- Krystyna Gutkowska, Problemy edukacji ekologicznej społeczności wiejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 31 (1997)
- Krystyna Gutkowska, Magdalena Wiśniorowska-Gieras, Specyfika struktury i poziomu konsumpcji w gospodarstwach domowych rodzin niepełnych biologicznie , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 46 (2002)
- Marta Sajdakowska, Joanna Grasewicz, Wybrane walory zdrowotne jogurtów w opinii konsumentów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)