Main Article Content
Article Details
BIELIŃSKA K., BIELIŃSKA H., BIELIŃSKI K., TROJAN M., PAKULSKA E., JAMROZ D., KARASIŃSKI D., 1980: Wpływ okresowego ograniczenia spożycia paszy na dojrzałość brojlerów gęsich do uboju. Rocz. Nauk. Zoot., 7 (2): 269-275.
DYBOWSKI G., 2005: Produkcja drobiu. Polska wieś w Europie. Fundacja Fundusz Współpracy. Biuro Programów Wiejskich.
FARUGA A., 1976: Wyniki odchowu i oceny rzeźnej brojlerów kaczych i gęsich żywionych różnymi mieszankami pełnoporcjowymi. Zesz. Nauk. AR-T Olsztyn, 12: 3-8.
GRUŻEWSKA A., 2004: Przydatność teorii funkcji produkcji w ekonomicznej analizie niskotowarowej produkcji żywca drobiowego. Acta Sci. Pol. Oeconomia 3 (1): 25-33.
GRUŻEWSKA A., 2006a: Wpływ zmiany cen żywca i paszy na optymalną długość odchowu kurcząt brojlerów w produkcji wielkotowarowej. Zeszyty Naukowe SGGW. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (59): 73-87.
GRUŻEWSKA A., 2006b: Wpływ zmian cen żywca drobiowego oraz paszy na optymalną długość odchowu kurcząt brojlerów w produkcji niskotowarowej. Acta Sci. Pol. Oeconomia 5 (2): 25-35. (Crossref)
HEADY E.O., 1967: Ekonomika produkcji rolniczej, PWRiL.
KOŁOSZKO-CHOMENTOWSKA Z., 2001: Ekonomiczna analiza krzywej nieśności kur. Zag. Ekon. Rol. (2-3), s. 88-100.
MICHALIK D., 1994: Porównanie wykorzystania paszy przez różne gatunki młodych ptaków rzeźnych. Acta Acad. Agric. Tech. Olst., 33: 3-6.
OBIDZIŃSKA E., 2007: Zorganizować rynek drobiu. www.agrotrendy.pl
STAŃKO A., IDZIK M., 2006: Ekonomiczne uwarunkowania oraz tendencje zachowań konsumentów na rynku dóbr FMCG. Zeszyty Naukowe SGGW. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (59): 101-112. (Crossref)
PABIS S., 1978: Matematyczne modelowanie procesu wzrostu zwierząt. Cz. I: Dedukcyjne matematyczne modele wzrostu organizmów żywych. Rocz. Nauk. Rol. (73-C-4): 95-111. StatSoft, Inc., 2001:
STATISTICA (data analysis software system) version 6.
www.stat.gov.pl
Downloads
- Katarzyna Rymuza, Piotr Brzozowski, Agata Grużewska, Koszty i opłacalność produkcji porzeczki czarnej w zależności od metody zbioru i powierzchni plantacji , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 100 (2012)
- Agata Grużewska, Wpływ wylęgowości na rentowność w produkcji piskląt kur mięsnych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 71 (2008)
- Agata Grużewska, Wpływ zmian cen żywca i paszy na optymalną długość odchowu kurcząt brojlerów w produkcji wielkotowarowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 59 (2006)