Zmiany poziomu spożycia żywności w Polsce

Main Article Content

Wacław Laskowski

Abstrakt
The total amount of consumed food decreased in Poland. It is observed the decrease of consumption of cereals, potatoes, milk and butter. The changes are observed within the structure of food consumption as well. Beef consumption decreases, and poultry and plant fat consumption increases. In the future there are expected lower changes of consumption. There is observed the decrease of energy and nutritious value of daily food rations, what is justified. The change of nutritious value causes a lot of hazards to health. The most dangerous effect is the drastically decrease of calcium intake in the period of 20 years

Article Details

Jak cytować
Laskowski, W. (2008). Zmiany poziomu spożycia żywności w Polsce. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (67), 5–14. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2008.67.63
Bibliografia

GŁÓWNY URZĄD STSTYSTYCZNY: Budżety gospodarstw domowych w...(1988, 1989..., 2006). Wydawnictwo GUS, Warszawa.

INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA: Badania indywidualnego spożycia żywności i stanu odżywienia w gospodarstwach domowych. Wydawnictwo IŻŻ, Warszawa 2003.

KOWRYGO B.: Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2000.

LASKOWSKI W.: Studium realizacji potrzeb żywnościowych ludności Polski na tle wielowymiarowych klasyfikacji i analiz gospodarstw domowych. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2005.

ŚWIETLIK K.: Popyt na żywność latach 2004-2007. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej nr 3, Warszawa 2007, 42-60.

Statystyki

Downloads

Download data is not yet available.
Rekomendowane teksty
Inne teksty tego samego autora