THE CHANGES OF THE LEVEL OF FOOD CONSUMPTION IN POLAND
Main Article Content
Abstract
The total amount of consumed food decreased in Poland. It is observed the decrease of consumption of cereals, potatoes, milk and butter. The changes are observed within the structure of food consumption as well. Beef consumption decreases, and poultry and plant fat consumption increases. In the future there are expected lower changes of consumption. There is observed the decrease of energy and nutritious value of daily food rations, what is justified. The change of nutritious value causes a lot of hazards to health. The most dangerous effect is the drastically decrease of calcium intake in the period of 20 years
Article Details
How to Cite
Laskowski, W. (2008). THE CHANGES OF THE LEVEL OF FOOD CONSUMPTION IN POLAND. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (67), 5–14. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2008.67.63
References
GŁÓWNY URZĄD STSTYSTYCZNY: Budżety gospodarstw domowych w...(1988, 1989..., 2006). Wydawnictwo GUS, Warszawa.
INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA: Badania indywidualnego spożycia żywności i stanu odżywienia w gospodarstwach domowych. Wydawnictwo IŻŻ, Warszawa 2003.
KOWRYGO B.: Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2000.
LASKOWSKI W.: Studium realizacji potrzeb żywnościowych ludności Polski na tle wielowymiarowych klasyfikacji i analiz gospodarstw domowych. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2005.
ŚWIETLIK K.: Popyt na żywność latach 2004-2007. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej nr 3, Warszawa 2007, 42-60.
Statistics
Downloads
Download data is not yet available.
Recommend Articles
Most read articles by the same author(s)
- Barbara Kowrygo, Wacław Laskowski, Predicted changes in food consumption as a basis for sustainable development of food economics in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 41 (2000)
- Wacław Laskowski, Quantitative analysis of food consumption by Polish families with the utilization of their classification with the use of neural networks , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 42 (2000)
- Wacław Laskowski, Some Correlation and Preferences in Income Disposal by the Households , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 44 (2001)
- Wacław Laskowski, Food Consumption by Polish Families in the Light of the Results of Research on Household Budgets and Food Recommendations , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 38 (2000)
- Wacław Laskowski, Comparisons of lncome of Agricultural Households with lncome of Other Socio-Professional Groups , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 33 (1998)
- Wacław Laskowski, The Incomes of the Polish Population and their Disposal Structure in the Light of the Survey of Household Budgets , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)
- Ewa Świstak, Wacław Laskowski, Food consumption changes in rural areas and their determinants , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 114 (2016)