• Main Navigation
  • Main Content
  • Sidebar
  • HOME
  • PL
  • EN
  • Zarejestruj
  • Zaloguj
logo
  • AKTUALNY NUMER
  • ARCHIWUM
  • PANEL RECENZENTA
    • PROCEDURA RECENZJI
  • PANEL AUTORA
    • PRZESYŁANIE TEKSTÓW
  • O CZASOPIŚMIE
    • O CZASOPIŚMIE
    • ZESPÓŁ REDAKCYJNY
    • STANDARDY ETYCZNE
    • POLITYKA OPEN ACCESS I LICENCJA
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • Kontakt
  1. Strona domowa
  2. Archiwum
  3. Nr 98 (2012)

Nr 98 (2012)

DOI: https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2012.98

Opublikowane: 2012-08-28

PDF

Artykuły

Kształtowanie legislacji Unii Europejskiej na przykładzie problematyki GMO

Andrzej Gąsowski

5-21

PDF

Przekształcenia strukturalne w rolnictwie Polski i krajach Unii Europejskiej

Anna Nowak

23-37

PDF

Bezpieczeństwo żywnościowe w krajach Unii Europejskiej

Karolina Pawlak

39-51

PDF

Wpływ kryzysu gospodarczego na przemysł spożywczy w Polsce

Anna Żelazowska-Przewłoka

53-63

PDF

Wpływ kryzysu gospodarczego na wysokość krajowej pomocy publicznej dla rolnictwa w państwach UE

Barbara Wieliczko

65-78

PDF

Rola gospodarki rolnej i przemysłu spożywczego w nowo przyjętych krajach Unii Europejskiej

Anna Kłoczko-Gajewska

79-89

PDF

Kierunki wykorzystania i opłacalność produkcji truskawek

Barbara Gołębiewska, Natalia Sobczak

109-121

PDF

Sposoby zarządzania ryzykiem działalności gospodarczej w przedsiębiorstwach produkujących pasze

Joanna Florek, Dorota Czerwińska-Kayzer

123-133

PDF

Nakłady na działalność badawczo-rozwojową w krajach europejskich, Stanach Zjednoczonych oraz Japonii

Marlena Piekut

135-151

PDF

Język / Language

  • Język Polski
  • English
Słowa kluczowe

Najczęściej czytane (90 dni)

  • Dług publiczny – jego struktura, przyczyny, rozmiary i skutki
    246
  • Istota i założenia optymalizacji podatkowej – wybrane aspekty
    181
  • Wpływ sytuacji dochodowej na strukturę wydatków gospodarstw domowych
    171
  • Wybrane techniki manipulacji społecznej
    164
  • Faktoring jako źródło finansowania działalności bieżącej przedsiębiorstwa
    158
  • Czynniki warunkujące jakość oraz ich wpływ na podejmowanie decyzji nabywczych na rynku gastronomicznym
    152
  • Spekulacja jako forma aktywności ekonomicznej – aspekty moralne i etyczne
    144
  • Subwencje jako źródło dochodów gminy
    140
  • Analiza finansowa w jednostkach samorządu terytorialnego na przykładzie Miasta i Gminy Środa Wlkp
    133

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1
Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.
Logo UE