Main Article Content
Article Details
DUTTA S., LANVIN B., WUNSCH-VINCENT S. (red.)., 2015: The Global Innovation Index 2015. Effective Innovation Policies for Development, World Intellectual Property Organization, Geneva.
DZIEMBAŁA M., 2014: Potencjał innowacyjny Polski na tle innych krajów UE – wnioski dla polityki gospodarcze, Studia Ekonomiczne UE w Katowicach 172 (14).
GUS, 2005–2018: Rocznik Statystyczny Przemysłu 2004–2017, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
GUS, 2017: Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
HOLLANDERS H., ES-SADKI N., KANERVA M. (red.), 2015: Innovation Union Scoreboard 2015, UNU-MERIT, Bruksela.
JUCHNIEWICZ M., 2009: Innowacyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście innowacyjności sektora niskiej techniki, Roczniki Naukowe Seria 11 (1).
MARCINIAK S., 2010: Innowacyjność i konkurencyjność gospodarki, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa.
OECD, Eurostat, 2008: Podręcznik Oslo. Zasady gromadzenia i interpretacji danych dotyczących innowacji, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
SIEKIERSKI J., 2011: Innowacyjność w przemyśle spożywczym Unii Europejskiej i Polski, Zeszyty Naukowe Małopolskiej Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Tarnowie 17 (1).
SZCZEPANIAK I., 2010: Ekonomiczna ocena innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego, Przemysł Spożywczy 64 (11).
ŚWITALSKI W., Innowacje i konkurencyjność, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa.
UE, 2010: Europa 2020 – Strategia na rzecz inteligentnego i zrównoważonego rozwoju sprzyjającego włączeniu społecznemu, Komisja Europejska, KOM (2010) 2020, wersja ostateczna.
WIATRAK A.P., 2016a: Sieci innowacji w rolnictwie – istota, cele i uwarunkowania, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu 18 (3).
WIATRAK A.P., 2016b: Innowacyjność w politykach Unii europejskiej i ich wpływ na kierunki wspierania rozwoju organizacji, Zarządzanie i Finanse 14, 2 (2).
ZADURA-LICHOTA P. (red.), 2010: Innowacyjność 2010, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Warszawa.
ZADURA-LICHOTA P. (red.), 2013: Świt innowacyjnego społeczeństwa. Trendy na najbliższe lata, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Warszawa.
Downloads
- Paweł Smoliński, Changes in the procurement prices of basic agricultural products as a stabilisation index of domestic agricultural markets covered by market intervention , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 123 (2018)
You may also start an advanced similarity search for this article.
- Kinga Gruziel, Mariusz Chądrzyński, Monika Wyszomirska, Social policy implemented in rural municipality , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 126 (2019)
- Mariusz Chądrzyński, Wladyslaw Grabski views on progress and innovation in agriculture , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 116 (2016)
- Mariusz Chądrzyński, Role of MSE Sector in Polish External Trade in the years 1994–2004 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 72 (2008)
- Mariusz Chądrzyński, The selected circumstances of functioning and the development of small and medium size enterprises in rural areas in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 79 (2009)
- Mariusz Chądrzyński, Efficiency of the activity of institutions supporting entrepreneurship development in rural areas of Łódź Province , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 61 (2006)
- Mariusz Chądrzyński, Chances and Barriers for Performance and Development of the SME Sector in Rural Areas , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 48 (2003)
- Mariusz Chądrzyński, Selected Problems of Quality Management in Small-Sized Meat Processing Plant , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)