Influence of Hatching Percent on the Profi tability of Chick Production
Main Article Content
Abstract
In the essay the value of profitability threshold for consecutive levels of egg hatching percent ranging from 70.1 to 90.0% was evaluated. The calculation included exemplary subsidies associated with the basic price of a hatching egg, and was carried out at assumed prices of eggs and chicks. Moreover, the correctness of calculations was checked with respect to an exemplary level of fixed costs.
Article Details
How to Cite
Grużewska, A. (2008). Influence of Hatching Percent on the Profi tability of Chick Production. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (71), 137–145. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2008.71.111
References
BANAŚ K: Analiza czynników warunkujących rozwój produkcji drobiarskiej w Polsce południowo-wschodniej. Rocz. Nauk. SERiA, t. VII (7), 25-30, 2005.
DYBOWSKI G.: Produkcja drobiu. Fundacja Fundusz Współpracy. Biuro Programów Wiejskich, Warszawa 2005.
PAWLAK M.: Sztuczne lęgi drobiu w perspektywie nadchodzącego czasu. Pol. Drob. 2: 34-36, 1998.
POPIOŁEK W.: Ocena efektywności produkcji piskląt i brojlerów kurzych metodą energetyczną. Annal. UMCS, sec. E, s. 45-52, 2003.
www.stat.gov.pl
www.ppr.pl
Statistics
Downloads
Download data is not yet available.
Recommend Articles
Most read articles by the same author(s)
- Katarzyna Rymuza, Piotr Brzozowski, Agata Grużewska, Costs and Production Profitability according to Harvest Method and Area under Blackcurrant , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 100 (2012)
- Agata Grużewska, Barbara Biesiada-Drzazga, An influence of goose management system on an optimal length of rearing under conditions of small-scale commercial production , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 63 (2007)
- Agata Grużewska, Effect of changes in live chicken prices and feeds on the optimal length of broiler chicken rearing in large-scale commodity production , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 59 (2006)