Wpływ wylęgowości na rentowność w produkcji piskląt kur mięsnych

Main Article Content

Agata Grużewska

Abstrakt
In the essay the value of profitability threshold for consecutive levels of egg hatching percent ranging from 70.1 to 90.0% was evaluated. The calculation included exemplary subsidies associated with the basic price of a hatching egg, and was carried out at assumed prices of eggs and chicks. Moreover, the correctness of calculations was checked with respect to an exemplary level of fixed costs.

Article Details

Jak cytować
Grużewska, A. (2008). Wpływ wylęgowości na rentowność w produkcji piskląt kur mięsnych. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (71), 137–145. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2008.71.111
Bibliografia

BANAŚ K: Analiza czynników warunkujących rozwój produkcji drobiarskiej w Polsce południowo-wschodniej. Rocz. Nauk. SERiA, t. VII (7), 25-30, 2005.

DYBOWSKI G.: Produkcja drobiu. Fundacja Fundusz Współpracy. Biuro Programów Wiejskich, Warszawa 2005.

PAWLAK M.: Sztuczne lęgi drobiu w perspektywie nadchodzącego czasu. Pol. Drob. 2: 34-36, 1998.

POPIOŁEK W.: Ocena efektywności produkcji piskląt i brojlerów kurzych metodą energetyczną. Annal. UMCS, sec. E, s. 45-52, 2003.

www.stat.gov.pl

www.ppr.pl

Statystyki

Downloads

Download data is not yet available.