Main Article Content
Article Details
BERGER S., KONOPKA J., KOWRYGO B., LUDWICKA M., ŚWISTAK E.: Ocena spożycia żywności w Polsce w pierwszych latach transformacji gospodarki w kierunku gospodarki rynkowej. Maszynopis powielony, IŻCz, SGGW, Warszawa 1992.
Biuletyn Statystyczny, 1995, 11.
Budżety Gospodarstw Domowych w roku 1988 oraz do 1994 [7 publikacji]. GUS, Warszawa 1989-1995.
Nie publikowane dane budżetowe GUS z lat 1989-1994.
NIEDZIAŁEK Z.: Koszty realizacji modeli racji pokarmowych na różnych poziomach ekonomicznych. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 1989, 4.
Polska '95. Raport o rozwoju społecznym. UNDP, Warszawa 1995.
REJMAN K., SAWICKA B., ŚWISTAK E.: Zmiany w spożyciu żywności w gospodarstwach domowych emerytów i rencistów w latach 90. w świetle badań budżetowych GUS. [W:] Żywienie ludzi starszych w gospodarce rynkowej. Wydawnictwo SGGW, Warszawa 1995.
Rocznik Statystyczny. GUS, Warszawa 1987-1995.
SEKUŁA W., ŚWISTAK E., NIEDZIAŁEK Z.: Zmiany w wartości energetycznej i odżywczej spożycia w grupach społeczno-ekonomicznych gospodarstw domowych w Polsce w latach 1975-83. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 1985, 4.
Downloads
- Krystyna Rejman, Hanna Górska-Warsewicz, Rozwój sektora usług gastronomicznych w Polsce w latach dziewięćdziesiątych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 47 (2002)
- Karolina Zabłocka, Aleksandra Prandota, Krystyna Rejman, Marnotrawstwo żywności w kontekście racjonalnego gospodarowania nią w gospodarstwach domowych polskich i szwedzkich studentów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Ewa Świstak, Wacław Laskowski, Zmiany wzorca konsumpcji żywności na wsi i ich uwarunkowania , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Ewa Świstak, Monika Świątkowska, Oferta gastronomiczna hoteli warszawskich w ocenie ich gości , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)