Main Article Content
Article Details
DUTTA S., LANVIN B., WUNSCH-VINCENT S. (red.)., 2015: The Global Innovation Index 2015. Effective Innovation Policies for Development, World Intellectual Property Organization, Geneva.
DZIEMBAŁA M., 2014: Potencjał innowacyjny Polski na tle innych krajów UE – wnioski dla polityki gospodarcze, Studia Ekonomiczne UE w Katowicach 172 (14).
GUS, 2005–2018: Rocznik Statystyczny Przemysłu 2004–2017, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
GUS, 2017: Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
HOLLANDERS H., ES-SADKI N., KANERVA M. (red.), 2015: Innovation Union Scoreboard 2015, UNU-MERIT, Bruksela.
JUCHNIEWICZ M., 2009: Innowacyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście innowacyjności sektora niskiej techniki, Roczniki Naukowe Seria 11 (1).
MARCINIAK S., 2010: Innowacyjność i konkurencyjność gospodarki, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa.
OECD, Eurostat, 2008: Podręcznik Oslo. Zasady gromadzenia i interpretacji danych dotyczących innowacji, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa.
SIEKIERSKI J., 2011: Innowacyjność w przemyśle spożywczym Unii Europejskiej i Polski, Zeszyty Naukowe Małopolskiej Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Tarnowie 17 (1).
SZCZEPANIAK I., 2010: Ekonomiczna ocena innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego, Przemysł Spożywczy 64 (11).
ŚWITALSKI W., Innowacje i konkurencyjność, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa.
UE, 2010: Europa 2020 – Strategia na rzecz inteligentnego i zrównoważonego rozwoju sprzyjającego włączeniu społecznemu, Komisja Europejska, KOM (2010) 2020, wersja ostateczna.
WIATRAK A.P., 2016a: Sieci innowacji w rolnictwie – istota, cele i uwarunkowania, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu 18 (3).
WIATRAK A.P., 2016b: Innowacyjność w politykach Unii europejskiej i ich wpływ na kierunki wspierania rozwoju organizacji, Zarządzanie i Finanse 14, 2 (2).
ZADURA-LICHOTA P. (red.), 2010: Innowacyjność 2010, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Warszawa.
ZADURA-LICHOTA P. (red.), 2013: Świt innowacyjnego społeczeństwa. Trendy na najbliższe lata, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Warszawa.
Downloads
- Paweł Smoliński, Zmiany cen skupu podstawowych produktów rolnych jako wskaźnik stabilizacji krajowych rynków rolnych objętych interwencją rynkową , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 123 (2018)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Kinga Gruziel, Mariusz Chądrzyński, Monika Wyszomirska, Polityka społeczna realizowana w gminie wiejskiej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 126 (2019)
- Mariusz Chądrzyński, Poglądy Władysława Grabskiego na postęp i innowacje w rolnictwie , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 116 (2016)
- Mariusz Chądrzyński, Rola sektora MSP w handlu zagranicznym Polski w latach 1994–2004 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 72 (2008)
- Mariusz Chądrzyński, Wybrane przesłanki funkcjonowania i rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw na obszarach wiejskich w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 79 (2009)
- Mariusz Chądrzyński, Skuteczność działań instytucji wspierających rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich województwa łódzkiego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 61 (2006)
- Mariusz Chądrzyński, Szanse i bariery w funkcjonowaniu i rozwoju sektora MSP na obszarach wiejskich , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 48 (2003)
- Mariusz Chądrzyński, Wybrane zagadnienia zarządzania jakością w małym zakładzie przetwórstwa mięsnego , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 43 (2001)