Main Article Content
Article Details
BIELSKI I., 2000: Przebieg i uwarunkowania procesów innowacyjnych, Oficyna Wydawnicza Ośrodka Postępu Organizacyjnego Sp. z o. o., Bydgoszcz.
BRONIKOWSKI W., 1934: Drogi postępu chłopa polskiego, Seria Prac Społeczno-Gospodarczych nr 41, nakładem Państwowego Instytutu Naukowego Gospodarstwa Wiejskiego w Puławach, skład główny Księgarnia Rolnicza T.O.R., Warszawa.
DRUCKER P.F., 1992: Innowacje i przedsiębiorczość. Praktyka i zasady, PWE, Warszawa.
FIEDOR B., 1979: Teoria innowacji, PWN, Warszawa.
GLAPIŃSKI A., 2004: Kapitalizm, demokracja i kryzys państwa podatków, Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, Warszawa.
GRABSKI W., 1928: Reforma agronomji społecznej, nakład własny, Warszawa.
GRABSKI W., 1930: Zagadnienie postępu rolniczego wobec kryzysu, Excionk. Pom. Druk. Roln. S.A. Toruń, Warszawa.
JANASZ W., KOZIOŁ K., 2007: Determinanty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw, PWE, Warszawa.
KOTLER P., 1994: Marketing. Analizowanie, planowanie, wdrażanie i kontrola, Gebethner & Ska, Warszawa.
NIEDZIELSKI P., RYCHLIK K., 2006: Innowacje i kreatywność, Wydawnictwo Uniwersytetu Szczecińskiego, Szczecin.
Podręcznik Oslo. Zasady gromadzenia i interpretacji danych dotyczących innowacji, wydanie trzecie, OECD&EUROSTAT, Paryż 2005.
PORTER M.E., 1990: The Competitive Advantage of Nations, The Macmillan Press, London.
PRZYCHODZEŃ Z.J., 1989: Wokół postaci Władysława Grabskiego: materiały z sesji naukowej poświęconej życiu i działalności prof. Władysława Grabskiego. Warszawa, 1 marca 1988. Wydawnictwo SGGW-AR, Warszawa.
PRZYCHODZEŃ Z.J., 2004: Władysław Grabski - jego życie, praca społeczna, polityczna naukowa, Roczniki Katedry Nauk Humanistycznych SGGW, Z kart historii wsi i postępu w rolnictwie t. 3, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
SCHUMPETER J.A., 1960: Teoria rozwoju gospodarczego, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
SOBOL E. (red.), 1994: Mały słownik języka polskiego, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
SZACKI J., 2006: Historia myśli socjologicznej (wydanie nowe), Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
TOKARSKI J. (red.) 1980: Słownik wyrazów obcych PWN, PWN, Warszawa.
Uchwała nr 19-2002/2003 Senatu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie z dnia 24 lutego 2003 r., Warszawa.
WHITFIELD P.R., 1979: Innowacje w przemyśle, PWE, Warszawa.
WOŹNIAK M.G., 2004: Wzrost gospodarczy. Podstawy teoretyczne, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Kraków.
Downloads
- Paulina Trębska, The importance of natural consumption in rural households categorized according to socio-economic features , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 115 (2016)
You may also start an advanced similarity search for this article.
- Kinga Gruziel, Mariusz Chądrzyński, Monika Wyszomirska, Social policy implemented in rural municipality , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 126 (2019)
- Mariusz Chądrzyński, Role of MSE Sector in Polish External Trade in the years 1994–2004 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 72 (2008)
- Mariusz Chądrzyński, The selected circumstances of functioning and the development of small and medium size enterprises in rural areas in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 79 (2009)
- Mariusz Chądrzyński, Efficiency of the activity of institutions supporting entrepreneurship development in rural areas of Łódź Province , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 61 (2006)
- Mariusz Chądrzyński, Chances and Barriers for Performance and Development of the SME Sector in Rural Areas , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 48 (2003)
- Mariusz Chądrzyński, Selected Problems of Quality Management in Small-Sized Meat Processing Plant , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)
- Mariusz Chądrzyński, The level of innovativeness of enterprises in the polish economy with particular emphasis on the food industry , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 124 (2018)