Main Article Content
Article Details
BIEŃKOWSKI P., 1999: Pod koniec wieku gastronomia przyspiesza, Food Service, nr 7.
BORUC R., 2006: Lunch w hipermarkecie, Poradnik Restauratora nr 11.
DIETL J., 1985: Marketing, PWE, Warszawa. (Crossref)
IVANICIUS A., 2006: Dokąd podąża gastronomia w Europie? Materiały konferencji Food Business Forum, Hotel Marriott, Warszawa.
JAŚKIEWICZ S., 2006: Klientów więcej o 5% rocznie, Raport Nowości Gastronomiczne.
KNOWLES T., 2001: Zarządzanie hotelarstwem i gastronomią, PWE, Warszawa.
KOWRYGO B., LEVYTSKA G., 2006: Wzrost utrzyma się dłużej, Raport Nowości Gastronomiczne.
KOWRYGO B., LEVYTSKA G., 2006: Zmiany na rynku usług gastronomicznych, Handel Wewnętrzny, czerwiec - numer specjalny.
MALESZYK E., 2002: Uwarunkowania rozwoju ośrodków handlowych, Handel Wewnętrzny, nr 3.
MALESZYK E., 2002: Rynek ośrodków handlowych w Polsce, Wiadomości Statystyczne, nr 10.
MASŁOWSKI A., 1995: Gastronomia w Polsce - stan obecny i perspektywy, Przegląd Gastronomiczny, 9, s. 4-5.
MIESZCZANKOWSKI M., 1982: Monopol, KiW, Warszawa.
PARCZEWSKI J., 2006: Ożywienie już widoczne, Raport Nowości Gastronomiczne.
PAYNE A., 2002: Marketing usług, PWE, Warszawa.
PIEŃCZYKOWSKA J., 2006: Gastronomia pnie się w górę, Nowości Gastronomiczne, nr 8.
Roczniki Statystyczne GUS z lat 1980-2007.
SALA J., 2000: Dochód a konsumpcja usług gastronomicznych, Poradnik Restauratora, nr 2.
Sala J., 2004: Marketing w gastronomii, PWE, Warszawa.
Uzzel D.L., 1995: The Myth of the Indoor City, Journal of Environmental Psychology, nr 15. (Crossref)
www.destatis.de
www.foodservice-index.com
www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp
ZIMNA M., 2006: W jakim kierunku podąża polska gastronomia - szanse i perspektywy, Materiały konferencji Food Business Forum, Hotel Marriott, Warszawa.
Downloads
- Edyta Kwiatkowska, Ganna Levytska, Polish Foodservice Market at the Beginning of XXI Century , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 74 (2009)
- Ganna Levytska, Joanna Wrzesińska-Kowal, Corporate Social Responsibility in the foodservice industry in Poland: importance and practices , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 104 (2013)
- Edyta Kwiatkowska, Demographic determinants of dining out (on the example of the Warsovian agglomeration) , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 80 (2010)
- Ganna Levytska, Edyta Kwiatkowska, Consumer Behaviour in Modern Shopping Malls Market , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 71 (2008)