Main Article Content
Article Details
BIENIEK-MAJKA M. 2012: Korzyści i bariery tworzenia grup producentów owoców i warzyw, Roczniki Ekonomiczne Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w Bydgoszczy, nr 4, s. 11-19.
CHLEBICKA A., FAŁKOWSKI J., WOŁEK T. 2008: Powstawanie grup producentów rolnych a zmienność cen. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej nr 2, s. 59-71.
DOMAGALSKA-GRĘDYS M. 2010: Współpraca i rozwój zrzeszonych gospodarstw rolnych w ujęciu norm prawnych, Roczniki Naukowe SERiA, 12(3), 61-66.
GĄSIOREK P. 2005: Atuty, bariery i perspektywy samoorganizowania się producentów rolnych w województwie podlaskim, Zagadnienia Doradztwa Rolniczego nr 3/4, s. 66-75.
MAJEWSKA M., KLIBISZ K. 2012: Wybrane bariery rozwoju grup producentów rolnych w Polsce, Zarządzanie i Finanse, Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego, nr 1/2, s. 425-435.
PARZONKO A.J. (2000). Szanse i bariery powstawania i rozwoju rolniczych grup producenckich. Zeszyty Naukowe SGGW, Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (39), 53-65.
PEREPECZKO B. 2000: Trudności zespołowej przedsiębiorczości polskich rolników - między wspólnotą a zrzeszeniem, [w]: Rola doradztwa rolniczego w rozwoju przedsiębiorczości zespołowej rolników, (red.) Izabella Sikorska-Wolak, Krystyna Krzyżanowska, Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
PRUS P. 2006: Opinie rolników na temat współpracy w ramach grup producentów rolnych. Zeszyty Naukowe SERiA, 8(1), 150-153.
Raport o stanie gminy Błędów 2013, www.bledow.pl (dostęp: 24.01.2013).
RYBAK J. 2013: Przyczyny uprzedzeń ogrodników do zrzeszania się w grupy producentów na przykładzie gminy Błędów, praca inżynierska, SGGW w Warszawie.
Downloads
- Dawid Olewnicki, Magda Marzec, Karolina Nowakowska, Paulina Świderska, Ocena wybranych cech jabłek jako potencjalnych czynników popytowych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 119 (2017)
- Dawid Olewnicki, Lidia Gunerka, Wioleta Sobczak, Zainteresowanie warszawskich konsumentów owocami mało znanymi i egzotycznymi , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Dawid Olewnicki, Lilianna Jabłońska, Maja Łazorczyk, Znaczenie świeżych owoców i warzyw w codziennej diecie studentów warszawskich uczelni , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 116 (2016)
- Dawid Olewnicki, Rozwój usług dla gospodarstw ogrodniczych w latach 2001–2006 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 73 (2009)